Matchsnack: DIF-Färjestad
Publicerad: 2017-02-21
Inför match
Matchsnack inför kvällens viktiga match mot Färjestad på Hovet.

– Efter två raka bortamatcher har det åter blivit dags för hockey på Hovet när Djurgården ikväll tar sig an Färjestad. Just nu är det tre poäng upp till den tionde och sista slutspelsplatsen för Djurgårdens del medan gästerna har åtta poäng upp till en direktplats till kvartsfinalerna. Matchen startar 19.00 och här kommer lite snabbfakta inför mötet.

– Det har spelats tre jämna matcher mellan lagen tidigare denna säsong. Alla har slutat med seger för Färjestad men i två av dem har avgörande kommit först efter ordinarie tid.

– Kvällens motståndare hade i helgen ett dubbelmöte med Rögle där båda matcher slutade med seger för RBK med 5-4 och 2-1. Innan dess hade Färjestad fem raka segrar i ordinarie tid.

– Lagen är jämna vad gäller boxplay. Djurgården håller tätt i 80.47 procent av sina numerära underlägen medan Färjestad gör det i 78.83. Tillsammans med Växjö och Linköping är de dessutom de lag som lyckats göra flest mål i spelformen med fyra stycken.

– I powerplay har gästerna dock varit vassare med en effektivitet på 20.93 procent mot Djurgårdens 13.22.

– Färjestad är det lag som dragit på sig flest tvåminutersutvisningar denna säsong med 179 stycken. Djurgården har fått 163 stycken emot sig vilket är fjärde flest.

– Djurgården har tacklats mest av alla lag i SHL så här långt. Totalt har man delat ut 652 tacklingar vilket är 56 fler än tvåan Luleå. Med 584 stycken ligger Färjestad femma i samma statistik.

– Lagens respektive poängkungar har haft liknande utdelning under säsongen. Johan Ryno i Färjestad ligger med 30 (14+16) på femtonde plats i den totala poängligan medan Djurgårdens Matt Anderson ligger på platsen direkt bakom med 29 (14+15).

– Färjestads försvarare Magnus Nygren har snittat fjärde mest istid bland spelarna i SHL denna säsong med 22:47 minuter per match. Strax därefter på sjätte och sjunde plats hittar vi Djurgårdsbackarna Emil Johansson och Marcus Högström med 22:33 respektive 22:07 minuter.

– Kan ni inte se matchen på plats kan du se den på C More här.

Inte köpt biljett? Då kan du göra som 6200 andra och köpa här.

Djurgården Hockey