Matchsnack: DIF-Linköping
Publicerad: 2017-12-07
Inför match
Djurgården har laddat om efter senaste omgångens förlust mot Mora och ikväll tar vi emot Linköping på Hovet. Matchen startar 19.00 och här kommer lite fakta att ha med sig till drabbningen.

Linköping ligger på femte plats i tabellen med 41 poäng och är därmed två poäng bakom Djurgården som har andra platsen. Linköping har dock hunnit spela två matcher mer under säsongen.

Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong i en match som slutade med en 3-2 seger för Linköping. Den spelades i mitten på oktober i SAAB Arena och avgjordes först efter förlängning.

Båda lag kommer till spel med uddamålsförluster på bortaplan i ryggen. Medan vi föll med 3-4 mot Mora i lördags så tappade gästerna en 0-2 ledning till 3-2 mot Luleå.

Ingen av lagen spenderar speciellt mycket tid i utvisningsbåset. Inför kvällens möte har Linköping suttit 183 minuter på botbänken och Djurgården 185. Bara Karlskrona har dragit på sig färre med 136.

Linköping har skjutit näst flest skott i serien så här långt. 717 gånger har man testat motståndarnas målvakter denna säsong och haft en utdelning på 9.48 procent. Djurgården har skjutit 657 stycken och haft en skotteffektivitet på 9.74 procent.

Det är mycket jämnt mellan lagens båda poängkungar. Mathis Olimb i Linköping står på 20 (8+12), precis som var Patrik Lundh som gjort 7 mål och 13 assist. Olimb har dock lämnat isen poänglös i de senaste tre omgångarna medan Lundh har 2 mål och en målgivande passning under samma period.

Lundh är även den anfallare som får mest istid i SHL med 20:15 minuter i snitt per match. Mest istid bland motståndarnas anfallare har kanadensaren Derek Roy haft med 17:43.