• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Tränarduon: "Tråkigt att vi inte vinner"

21 oktober 2017 09:38
Dam

I helgen väntar ännu en helg ute i vårt avlånga land, och denna gång rullar bussen mot Göteborg och Jönköping.


Det är många matcher och tajt schema för samtliga lag i SDHL i år, och för Djurgårdens del innebär det 8 matcher på 15 dagar just nu. I onsdags åkte man till Gävle och mötte Brynäs, en match som enligt skottstatistiken borde gett tre poäng men till slut blev 2 poäng.
– Kändes bra att vi fick två poäng med tanke på hur det såg ut, men vi hade ju hellre velat ha tre med tanke på hur vi spelade. När man tittat på matchen så var det en match vi skulle vunnit. Vi spelade bra men kanske lite besviken på att vi inte fick tre poäng. Den andra perioden är inte är riktigt riktigt bra, men första och tredje ska vi ta med oss till idag, säger Roger Öhman.

I andra perioden var det ett längre avbrott med anledning av att domaren blev skadad, något som Öhman menar på ger samma förutsättningar för båda lagen, men att Djurgården hade lite momentum. Joakim Engström fortsätter på samma spår.
– Klart det är tråkigt när vi inte vinner efter full tid, men vi tar en vinst. Gällande avbrottet så gick matchkvalitén ner ganska mycket, men det var för båda lagen och det är som Roger säger att det måste vi kunna hantera. Såhär är det i hockeyn, det händer saker hela tiden men vi vinner och det kändes rättvist i slutändan.

"Löjligt hur många vi hade borta"

Det har varit enligt tidigare intervju med Roger Öhman något av en uppförsbacke för Svenska mästarna, något som numera börjar ordna upp sig i takt med att spelare kommer tillbaka.
– Sista veckan när vi har alla spelare tillbaka nästan från avstängningar och skador börjar det blir bra. Sedan att vi har någon borta, nu Josefine Holmgren och Julia Johansson - det kommer vi vara tvungna att leva med hela säsongen, att man har skador och sjukdomar, men ett tag var det nästan löjligt hur många vi hade borta.

Engström instämmer med sin tränarkollega.
– Skador och sjukdomar kommer det alltid komma i jobbet, men jag tycker att tjejerna som spelat nu gjort det bra. Alla är ganska införstådda med att när vi har spelare borta måste man jobba ännu hårdare, och det har sett bra ut.

Vilka lag har varit svårast att mötas hittills?
– De som vi haft svårast att möta än så länge är Göteborg och HV71. De har vi inte gjort mål på ännu, och är nog ända lagen vi inte gjort mål på, och SDE, säger Öhman med ett skratt innan han fortsätter,

– Nej men jag tycker Luleå har sett starkast ut av det jag sett än så länge.

– Jag säger Luleå som ett lag, men sen hr vi kanske haft svårare mot vissa kedjor som ex. Linköping stundtals, men som ett lag vad gäller matchbilden så Luleå, säger Engström.

"Göteborg kommer vara desperata"

Idag spelar man sin femtonde match på säsongen och det görs mot ett lag man ännu inte mött tillika ett lag som ännu inte tagit några poäng, nykomlingarna Göteborg - men någon press, det känner tränarduon inte av.
– I alla matcher står det 0-0 när de startar så jag är helt övertygad om att vi måste göra en riktigt bra match idag om vi ska få med oss 3 poäng. Vi måste vara klara direkt när de släpper pucken. Brynäs exempelvis har krigat ner oss i två matcher, och inte alls lika skickliga som vi är men de har krigat, och det kommer Göteborg också göra. Vi måste vara beredda från start att det kommer att vara ett desperat Göteborg som vill ta sin första seger, säger Öhman.

Joakim Engström som är den som senaste spelade av de två tränarna inflikar att även han liksom Öhman mött mästare och garanterar att det är ett bränsle för motståndarna.
– Alla spelare har spelat mot mästarna någon säsong, det är bränsle. Göteborg, dels vill de vinna sin första match men sen vill man alltid slå mästarna, och ofta är det så man gillar att jaga. Vi behöver gå in med inställningen att nu ska vi jobba hårt i 60 minuter och sen faktiskt verkställa det också.

Matchen imorgon är något tränarna avvaktar att tänka på, nu är siktet på Göteborg, Angered Ishall och nedsläpp 16.00.