• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Noll poäng mot Brynäs

15 oktober 2017 17:13
Dam

Idag blev det inte några glädjescener när slutsignalen ljöd. Det stod 1-0 på tavlan och det var till Brynäs favör som satte vinnarpucken 16.07 i sista perioden.


Det är en uppgiven Roger Öhman som går till mötes när han ska ge sin syn på dagens match som inte alls klingade i Djurgårdens melodier.

– Just nu är jag oerhört besviken. Vi kommer inte ut till match med den inställning som vi har gjort de andra matcherna, vi blir stående lite på hälarna. Vi jobbar inte tillräckligt hårt under första perioden och tycker väl egentligen att det är det som vi tar med oss i 60 min, är inte på tå från start.

– Vad det beror på får vi tränare analysera varför det är är. Det var ganska tydligt från början. Vi gör en jättebra match mot Leksand igår, men det var många saker idag som jag inte tycker kommer upp till vår nivå.

Är det något specifikt som du kan säga inte funkade idag?
– Vår skridskoåkning, vår intensitet, vår vilja att vinna en mot en situation, vår vilja att ta oss mot mål. Den första perioden är det inte alls bra, andra och tredje blir det lite bättre men det är inte på den nivå jag tycker vi ska spela på. Vi är absolut inte nöjda med den här insatsen, men vi får analysera och titta på vad vi kan göra bättre.

– Brynäs spelade med ett enormt hjärta, och det såg man från första nedsläpp att de var beredda att göra vad som helst för att vinna den här matchen. Spelade med stort hjärta, ska ha stort cred för den här matchen, jätteduktig målvakt och bra försvarsspel, och gör en bra match. Vi kommer inte riktigt in på mål, vi skapar inte riktigt de här vassa lägen som vi gjort tidigare.

Något som tränarduon efterfrågat och numera tjatat om är trafik framför mål som måste till, något som även det inte satt där det skulle idag.
– Jag vet faktiskt inte varför det inte funkar, vi får titta på det. Igår tyckte jag vi var där, idag var vi ute i hörnorna igen. Det är något som sitter i ryggraden hos många ishockeyspelare, det är svårt att ändra det beteendet bara över några dagar, men vi ska tjata och det kommer vi göra, tjata tjata tjata. Vi ska och måste ha in mer trafik framför mål för att kunna göra mål i denna serie. Alla lag har jätteduktiga målvakter och ska vi kunna göra mål måste vi ha skymningar, styrningar och returer, det bara är så.

Något som ni jobbat mycket med är powerplay, varför faller inte det väl ut?
– Svårt att säga, det klickar inte idag heller. Igår hade vi och i försäg bara ett powerplay men vi tränade på det ganska mycket i fredags men det klickar inte. Däremot så är vårt boxplay idag väldigt bra igen, och där tycker jag vi visar karaktärer och krigar på. Det är lite så vi vill spela 5 mot 5 också, men det är precis som att när vi blir en man mindre så studsar vi upp.

Surt att avsluta helgen med en förlust men så tidigt som på onsdag finns det chans till revansch när Djurgården återigen gästar Gävle och Gavlerinken. Brynäs står då där som motståndare igen och Öhman är tydlig med vad som behövs då.
– Vi måste åka mycket mer skridskor från start och att vi har en helt annan inställning från början till matchen. Det här med inställningsbiten, det är därför vi inte har mer trafik framför målet idag. Vi kommer tjata, och träna på måndag och tisdag och sen ska vi åka hit och göra en kanonmatch på onsdag.