Brodin berättar om vinsten mot Växjö
Publicerad: 2018-10-28
Nyhet
Brodin blev matchens första målskytt mot Växjö. I den tredje perioden skickade han in 1-0. Målet kom i PP och efter matchen berättade han om hur han och Josefson snackade ihop sig precis innan.

Brodin bröt dödläget i matchen mot svenska mästarna. Han sköt in 1-0 målet i mitten av den andra perioden. Han hade först försökt att bryta sig fri i en kontring, men hakats upp av en Växjöback. I det följande PP-spelet sköt han in pucken från nära håll. Efter matchen beskrev han varför han fick ytan att göra målet.

– Det är jävligt skönt när vårt powerplay fungerar! Vi snackade lite igår om just powerplay så det känns riktigt skönt att vara tillbaka och producera i den spelformen. I de senaste matcherna har de stängt mig framför mål. Jag har inget problem med det egentligen, det är kul att gå in och grotta framför mål. Men jag försvinner som passningsalternativ. Nu kände jag att Växjö släppte mig. Så jag sa det till Josef (Jacob Josefson), precis innan i båset, att han skulle börja söka mig med passen. Han hittar mig med en perfekt passning och jag smäller in 1-0. Grejen är den att någon blir alltid ledig i powerplay och ju längre matchen gick, blev Växjö oroliga över Bemström på bortre stolpen och då fick jag ytan. Det var en perfekt passning av honom!

Ryan Lasch har tagit över tredjeplatsen i poängligan och puttat ner Daniel Brodin till en fjärdeplats. Däremot klättrar Brodin upp till förstaplatsen i skytteligan i och med sitt mål. Men Daniel har inte börjat räkna sina poäng än.

– Räkna poäng gör jag inte riktigt, men det är jättekul att det går bra! Både för mig, vår femma och för hela laget. Det är jättekul att göra mål. Det är det bästa som finns att få jubla med polarna på isen.

Nästa match spelas borta mot Linköping på tisdag och Brodin ställer sig ödmjukt positiv inför det mötet.

– De leder serien, automatiskt har de nog mycket självförtroende just nu! Jag minns att vi möte dem på försäsongen och att de har ett gäng skickliga spelare. Men vi ska fokusera på oss. Går vi ut och ligger på dem bra, då är vi svårslagna!

Djurgården Hockey