Sarah Bujold njuter av hockeylivet
Publicerad: 2019-11-15
Dam
Sarah Bujold, 23, njuter av hockeylivet i Djurgården. Inför matchen mot Linköping berättar hon hur hon förälskat sig i klubben, huvudstaden och landet. – Jag kan inte tänka mig att spela någon annanstans.

Det var nästan två veckor sedan vi senast spelade match.

På fredag är det dags igen när Linköping väntar på hemmaplan.

Vi tog ett snack med Sarah Bujold som anslöt till oss inför säsongen.

Hon berättar hur mycket hon njuter av hockeylivet i Djurgården.

– Jag älskar att spela i Djurgården. Ledarna och laget är fantastiska och det finns många bra karaktärer. Klubben är professionell och jag kan inte tänka mig att spela någon annanstans, säger Sarah som också trivs i Stockholm och Sverige.

– Det har varit några kulturkrockar, men jag gillar verkligen Sverige. Det finns alltid något att göra i Stockholm. Det påminner om Kanada på några sätt så det känns lite som hemma. Sverige är ett vackert land och jag har tur som får möjligheten att se mycket av landet, och samtidigt spela hockey, när vi reser till bortamatcher.

Under uppehållet har vi haft 13 (!) spelare på diverse landslagsuppdrag, något som förstås påverkat träningarna.

Våra nordamerikanska tjejer har tvingats träna utan mer än halva laget.

– Det har varit svårt att genomföra övningar eftersom inte många har varit här, men vi har fokuserat på skills och skridskoteknik, säger Sarah som ändå anser att uppehållet har varit nyttigt.

– Det har varit ett långt uppehåll, vilket var väldigt behövligt för spelare med skador. Nu är vi utvilade, både mentalt och fysiskt, och ska vara ännu starkare än tidigare. Jag är väldigt exalterad över att börja spela igen och känner mig redo, säger Sarah som gjort 10 poäng på 13 matcher så här långt.

Hur ska vi besegra Linköping?

– Vi måste spela enkelt, inte överarbeta situationerna, utan hålla oss till vårt system. Vi spelar som bäst när vi är fokuserade, har kul och spelar som ett lag.

Djurgården Hockey