Två lovande spelare klara för Djurgården
Publicerad: 2018-07-23
Vi har gjort klart med en back och en anfallare inför säsongen. Anfallaren Karoline Pedersen är 19 år men redan etablerad i norska landslaget. 19-åriga Wilma Germundsson Wäng kommer från Södertälje och är spelskicklig försvarare. – Det här känns otroligt bra. Väldigt spännande att komma till Djurgården och börja spela här, säger Wilma.

Vi har gjort klart med två nya spelare som är lika gamla men som spelar på olika delar av isen. Högerskjutande Wilma Germundsson Wäng som kommer från Södertälje och ska nu ta nya kliv i utvecklingen.
– Hon är en back som har bra spelförståelse och ett bra spelsinne. Jag hoppas och tror att hon kommer fortsätta sin utveckling och bli en toppspelare som Sverige sett få av, säger sportchefen Nils Ekman.
Wilma har spelat i Södertälje hela sin hockeykarriär och ser fram emot att flytta till Djurgården.
– Det känns mycket spännande samtidigt som det var ett tufft beslut att lämna Södertälje. Nu är det bara att släppa tryggheten och köra. Jag känner några av tjejerna i laget sen innan. Nu blir det att spela hockey på en högre nivå, säger Wilma.
Wilma är 19 år men har bra koll på sina styrkor.
– Jag har bra spelförståelse. En sak som jag kommer bidra med är min positiva inställning och att jag alltid sätter laget främst. Det viktiga för mig är att laget går bra, menar Wilma.
Karoline Pedersen är 19 år och anfallare. Hon kommer närmast från Stavanger och spelade i Norska landslaget i kvalet till OS.
– Jag ser mycket fram emot att komma till Djurgården. Jag ger alltid 100 procent när jag spelar. Jag är redo att ta nästa steg och börja spela en mer professionell ishockey som det är i Sverige. Jag har pratat mycket med Andrea Dalen och hon har bara haft bra saker att säga om Djurgården, säger Karoline.
Vi hälsar båda välkomna till Djurgården och påminner om att säsongen börjar närma sig.
Köp säsongskort till damlaget för att inte missa ett enda skär. Säsongskorten hittar du här

Djurgården Hockey