• Huvudsponsorer

Djurgården har donerat 100 000

20 oktober 2017 12:50
Nyhet

När Andreas Engqvist utsågs till matchens lirare mot Mora donerade vi 5 000 till Röda Korset. Det var 20:e gången vi delade ut pengar till välgörenhet efter en hemmamatch. Totalt har vi gett 100 000 - och vi fortsätter.


Det var i slutet av förra säsongen som vi valde att ändra inriktning på vad vi ger i pris till matchens lirare. Tidigare var det matchvärden som stod för och tog fram presenten. Nu står företaget fortfarande för presenten men det finns inget alternativ - istället för en fysisk present skänker vi 5 000 kronor till en organisation som jobbar med välgörande ändamål.
Nu har vi nått 100 000 totalt - en siffra som växer match efter match.

– Vi är såklart jättenöjda med utfallet av vår inriktningsändring. Vi kan ge lite till många omgång efter omgång. Det här är ett bättre val än att få till exempel en brödrost. Väldigt kul att det finns så många företag som vill ta del av det här samarbetet. Tillsammans kan vi ge mycket, säger Djurgården Hockeys VD Jenny Silfverstrand.

Matchvärdarna gillar den nya inriktningen. De uppskattar ändamålet och att vara en del av något större.
Vi har bidragit till flera olika organisationer och även de är nöjda över tillskottet de får från oss.
– Vi är så glada över alla som vill vara med i vår kamp. Forskningen har gjort stora framsteg och idag överlever i genomsnitt 80 procent av de barn som insjuknar i cancer. Varje krona gör skillnad på väg mot vår vision att utrota barncancer, säger Eleanor Rendahl, projektledare för idrottsevent på Barncancerfonden.

Det här är ett initiativ som vi kommer fortsätta med. Här är en lista över organisationer som vi har delat ut till hittills.
Barncancerfonden
BRIS
CancerRehabFonden
Röda Korset
Hjärt- Lungfonden
Ishockey För Alla

Vi vill också lyfta er som varit matchvärdar:
Arlandastad Golf
Stavdal
XLLNC Advise
CCM Hockey
Erlandsson Bygg
B2B IT-Partner
Geberit-IFÖ
Miele Professional
Skoda
Golvpoolen
Bold Printing
SBP Bemanning
Trångsunds Åkeri
Globens Rekond
Puustelli
Ryds Bilglas