Matchdag: Djurgården – HV71
Publicerad: 2022-09-14
#DIFHV71
Det sista genrepet inför seriepremiären är här. Ikväll avslutar Djurgården försäsongen mot HV71, en match som startar 19:00 i Björkängshallen. Du ser försäsongsmötet på plats eller i Expressen Premium Max - full fart framåt.

Djurgården – HV71, 19:00 Björkängshallen

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds i Expressen Premium Max.

Truppen

Joakim Fagervall meddelar att huvudtränaren har samtliga spelare tillgängliga, bortsett Liam Öhgren. Forwarden har gått skadad sedan JVM förra månaden, men närmar sig comeback och går in i full träning med start nästa vecka. Försvarsduon Cameron Schilling och Stefan Elliott ansluter båda till herrtruppen senare under hösten.

Formen

Djurgården: 6-1, 6-1, 3-0, 2-3, 1-8
HV71: 3-1, 4-3 e.förl., 4-2, 3-1, 4-2

Tränarkollen

Joakim Fagervall ger sina tankar om förra veckans road trip, där Djurgården visade upp ett till stora delar stabilt spel;

– Det är framförallt det jag känner. Av de sex perioder som vi spelar nere i Skåne och Småland är det fem som är bra. Det är inget jätteglänsande spel, men vi är stabila och det ser ganska likt ut i det vi gör i byte efter byte.

Fagervall om det fina målskyttet på slutet;

– Det är kul och vi sprider dessutom målskyttet mycket . Nu har vi gjort fem i powerplay på de två sista matcherna, och släppt in ett i boxplay. Så det jag tycker är tydligast är vårt spel i egen zon, även om vi har ett vasst vapen i vårt powerplay.

Fagervall inför kvällens genrep mot HV71 och vad man har fokuserat på inför;

– Vi har jobbat med samma saker som vi gjort den senaste tiden. Vi har aldrig producerat så mycket framåt som när vi jobbat mycket med vårt defensiva spel, och det behöver vi fortsätta med. Jag vill se oss bli tydligare i egen zon. Vi har kommit en bit på väg, men det gäller att stärka upp alla delar ytterligare.

Motståndet

– HV71, grundat just år 1971, är tillbaka i högstaligan efter en säsong i HockeyAllsvenskan. Laget degraderades våren 2021, men kraftsamlade och såg till att göra sejouren ettårig. I våras säkrades uppflyttningen via seger med 4-2 i matcher i den HockeyAllsvenska finalen mot Björklöven.

– Den Jönköpingsbaserade klubben har varit en maktfaktor i svensk hockey under stora delar av 2000-talet, inte minst mellan åren 2004-2010 då man tog tre SM-guld. Totalt står HV71 på fem guld, där det senaste kom 2017.

– Årets trupp är kantad av kvalitet och intressanta namn, både på isen och i båset. Som tränare agerar Tommy Samuelsson samtidigt som spelartruppen bland annat innehåller Chad Billins, Fredrik Forsberg och Taylor Matson samt den hemvävda trion Mattias Tedenby, André Petersson och Simon Önerud.

Hannes Feldin