Wilma höll nollan i derbyt
Publicerad: 2020-09-01
Dam
Det blev ännu en derbyseger under försäsongen. Vår nye målvakt, Wilma Nilsson, höll nollan när vi besegrade SDE med 2–0.

Inför matchen berättade Wilma om hur hon hade bestämt sig för att lägga av med hockeyn, men hittade glädjen igen när hon började spela med Alvestas J20-grabbar förra säsongen. I dag klev hon in mellan våra stolpar i träningsmatchen mot SDE – med bästa möjliga resultat.
Wilma höll nollan i derbyt och räddade således alla 14 skott som avlossades mot henne.
Vi tog ledningen i den första perioden när Julia Östlund höll sig framme efter knappt 13 minuters spel. 1–0 stod sig till mellanperioden som var 14 minuter gammal när vi utökade till 2–0.
Och det var försäsongens målspruta, Alice Östensson, som slog till, assisterad av Sarah Bujold.
Den tredje perioden blev mållös, men slutresultatet 2–0 var dock i underkant. Vi sköt totalt 37 skott i matchen och borde ha gjort något mål till.
Nästa, och sista, träningsmatchen spelas på lördag borta mot HV71.