Matchdag: Djurgården – Karlskoga
Publicerad: 2023-01-28
#DIFBIK
Djurgår’n är åter i huvudstaden och ikväll stänger vi spelveckan med match hemma på Hovet. Tabellgrannen Karlskoga gästar i en mycket viktig match, vilket blir säsongens tredje möte mellan lagen. Sjung fram spelarna från läktarplats med nedsläpp 18:00 - full fart framåt!

Djurgården – Karlskoga, 18:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Tränarteamet har över natten inte meddelat några ändringar i truppen jämfört med den som spelade gårdagens match. Där saknades den långtidsskadade trion Liam Öhgren, Alexander Falk och Alexander Ytterell. Även duon Johan Alm och Linus Arnesson stod över på grund av skador.

Formen

Djurgården: 7-0, 2-6, 3-0, 3-6, 3-4 e.str.
Karlskoga: 4-3, 4-5 e.förl., 5-3, 5-3, 4-3 e.str.

Tränarkollen

Johan Garpenlöv var nöjd med fredagens övertygande vinst och vill nu se samma typ av lag kliva ut på Hovets is ikväll;

– Vi tar med oss gårdagens match, naturligtvis. Sen är det en viktig match idag igen, vi ligger nära varandra poängmässigt. Vi vill fortsätta på den positiva trenden, även om vi förlorat en del matcher har det gått åt rätt håll en tid. Spelmässigt måste vi fortsätta att ha rätt tillstånd och ta oss an matchen på exakt samma sätt idag som vi gjorde igår.

I vinsten över Västervik höll Carl Lindbom säsongens femte nolla. Huvudtränaren berömmer sin målvakt, som trots resultatet fick jobba mellan stolparna;

– Absolut, han sände jättebra signaler av det jag kände och såg. Han var tillbaka i det spel som han hade innan han lämnade för JVM. Det är på rätt väg för "Calle" och han har ätit sig tillbaka i sitt spel igen.

Motståndet

– BIK Karlskoga är ett HockeyAllsvenskt lag i ordets sanna bemärkelse. Klubben, som tidigare gick under namnet Bofors, har spenderat hela 2000-talet i ligan - utan vare sig ned- eller uppflyttning.

– Allt som oftast har Karlskoga huserat i tabellens toppskikt. Det har blivit många kvalspel uppåt, dock utan att nå hela vägen. Som närmast var BIK en uppflyttning våren 2017, då man föll i direktkvalet mot Rögle.

– Sina hemmamatcher spelar Karlskoga i anrika Nobelhallen, som den här säsongen firar 50 år. På den klassiska isen har genom åren många framträdande och stora spelare stått. Bland annat har Bengt-Åke Gustafsson sin tröja hissad i arenan.

Hannes Feldin