Födelsedagsfirande på Hovet
Publicerad: 2019-03-12
Matchrapport
Det blev ett lyckligt slut på Djurgårdens 128-års dag. Det firar vi med en säkrad kvartsfinals plats! Vinstsiffrorna skrevs till 4-2 efter att vi, vid två tillfällen, hämtat in underlägen under matchen. Målskyttar blev: Jason Garrison, Marcus Davidsson, Sebastian Strandberg och Jacob Josefson.

Vi inledde starkt i matchen. Frölunda hade säkrat tredjeplatsen i tabellen efter den förra omgången och hade bestämt sig för att vila Joel Lundqvist. Vid minst en poäng skulle vi ha säkrat en plats i kvartsfinalen, men vi gick ut i full fart efter tre poäng!

Men den intensiva inledningen kom av sig när vi drabbades av en utvisning efter tre minuters spel. Frölunda var vassa i powerplay och spelade runt pucken skickligt. Vi höll ut under den numerära underläget, dock förgäves. Frölunda höll kvar pucken även när vi blev fulltaliga och tog ledningen med 1-0 i den efterföljande situationen.

Frölunda började ta tag i matchen efter sitt ledningsmål på ett oroväckande sätt. Men det skulle vara kortvarigt. Dick Axelsson, som kanske gjorde sin bästa match för säsongen, kom till ett farligt läge med ett backhandskott.

Jason Garrison som inför matchen hade fått förtroende i första femman, tackade för förtroendet. När Brodin och Josefson bet fast pucken i offensiv zon, lyckades de tillsammans hitta fram till en helt fristående Garrison vid den bortre stolpen. Garrison, sköt hårt in 1-1-kvitteringen och perioden hade svängt över till vår fördel.

Vi fick med oss ett powerplay direkt efter målet. Det visade sig vara väldigt ineffektivt och Frölunda bjöds på ett friläge. Men Adam var tätt och släppt inte in pucken något mer i den första perioden.

Den andra perioden inleddes i boxplay, det var Axel Jonsson Fjällby, som med nyvunnet självförtroende, kämpade till sig pucken och satte sig själv i ett friläge. Det blev inget mål dock. Istället skulle vi försätta oss i ett nytt boxplay. Även den här gången jobbade boxplayenheterna hårt, trots tryck från Frölunda. Och även den här gången skulle de orka tills att vi blev fulltaliga igen men inte längre. Frölunda tog återigen ledningen tätt efter att vi blivit fullt manskap på isen. 2-1 efter slarv i egen zon.

Nu satte vi hög press direkt efter nedsläpp, fick med oss ett nytt powerplay till följd, och Marcus Davidsson hittade en fri yta i slottet och pricksköt in 2-2-pucken i det vänstra krysset. Ett vackert mål.

Men istället för att bygga vidare på målet så gjorde vi istället vår sämsta period i matchen. Frölunda stressade oss ordentligt i egen zon och många satt nog och hoppades på en timeout, när Dick Axelsson och Sebastian Strandberg, väldigt ologiskt, helt plötsligt befann sig i en 2mot1-kontring. Dick med pucken, passade Strandberg och Basse dundrade in 3-2-målet!

Frölunda försökte trycka på efter vårt ledningsmål, men det var istället vi som fick de hetaste chanserna till att utöka ledningen när vi kunde komma på flera kontringar.

Den tredje perioden saknade samma intensitet som de två första. Det skulle dröja lite innan periodens första riktigt heta chans skulle komma. När den kom, var det åter igen Dick Axelsson med pucken. Han åkte sig fri men pucken gick utanför.

Vi fick ett grepp om matchen och med ett väldigt fysiskt spel höll vi pucken nere i Frölundas zon. Göteborgarna gick på kontringar men matchklockan tickade ner fort. Med två minuter kvar lyfte Frölunda målvakten och Jacob Josefson kunde fastställa slutresultatet till 4-2.

Nu är vi klara för kvartsfinal! Håll utkik på hemsidan och på social medier efter information angående slutspelsbiljetter! Kika även er mail ifall att ni är medlemmar, ni kommer att kunna köpa biljetter i förtur. Vi kommer att gå ut med all info inom kort.