Ett vilt kämpande Djurgården fick ge sig
Publicerad: 2018-01-29
Kvällens match mot Frölunda bjöd på mycket känslor och högt tryck från läktaren. Endast ett mål skulle avgöra matchen ikväll och det var Frölunda som producerade det i den andra perioden.

Med ett fantastiskt tryck från läktarplats vred DIF igång matchen i ett högt tempo. Under inledningsminuterna hade Djurgården pucken i egen ägo och när juniorkedjan trampade in på isen blev det ordentligt svettigt för Frölunda. Bröderna Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby skapade ordentlig oreda i motståndarförsvaret och forcerade fram misstag hos FHC.

Djurgården spelade en kul och intensiv hockey, inte minst ångloket Peppe Lundh. Han hade bara ett mål och det var att ta sig till kassen, att det stod ett Frölundaförsvar i vägen visade Lundh ingen hänsyn till.

Matchens första utvisning drabbade DIF, men ett numerärt underläge gav Jonsson-Fjällby och M. Davidsson bara möjligheten att öva passar. Pucken var mestadels i hos DIF och juniorduon kunde spela av värdefull tid över hela isen.

Något mål i den första perioden skulle publiken inte bjudas på och Djurgården har Adam Reideborn att tacka för att Frölunda stod mållösa. DIF hade övertaget i perioden men FCH skapade flest farliga målchanser och satte Reideborn på prov flera gånger.

{!A}

Frölunda i ledning

Matchens andra utvisning kom också den att drabba Djurgården och det tidigt i den andra perioden. Frölunda kunde sätta mer press den här gången, dock inget som var riktigt nära mål. Inte ens när Reideborn blivit av med klubban kunde hans nolla såhär långt spräckas. Djurgården spelade tätt och uppoffrande, något som motståndarna inte kunde ta sig igenom.

Djurgården var så nära ett mål som man kan bli, med lite mer än nio minuter spelade hamnade pucken i nät bakom Johan Gustavsson. Det rasslade till i nätet efter en grötig situation framför mål och därför var domarna snabba med att döma bort. Men mål skulle det bli och det var Frölunda som tog ledningen i matchen efter att pucken studsat oturligt på Reideborns rygg.

Perioden blev i övrigt händelselös, Djurgården hade ett numerärt överläge där järnkaminerna tryckte på för ett mål men annars var det Frölunda som hade övertaget i perioden. Skottstatistiken slutade 13-8 till Djurgården.

Mållös tredje period

Frölundas övertag hängde med in i den tredje perioden och Djurgården fick svårt att få till ett disciplinerat spel. Första etablerade anfallet kom långt in i den tredje perioden och avsluten DIF skickade mot mål var inte tillräckligt skarpa.

Känslorna ökade i takt med att minuterna gick av perioden och det var med en jävlar anamma som spelet flyttades upp från Reideborn och mot Gustafsson. Efter en blockering brakade känslorna lös mellan Mikael Ahlén och Adam Pardy, en duell som slutade med att Frölundaspelaren låg underst på isen.

Adam Reideborn var oerhört stabil i målet och stod för en del oförklarliga räddningar. Hans kvicka förflyttningar och kyla i målet gjorde motståndarna frustrerade. När Reideborn låg på isen och FHC testade med ett högt skott hade många räknat med 2-0. Men inte målvakten själv, plockhandsken skickades upp blixtsnabbt och pucken landade tryggt där i.

Med tre minuter kvar blev det kamp vid sargen och när domarna blåste för utvisning på Markus Ljungh var det många som blev förbryllade. Extra frustrerande blev det eftersom Djurgården precis hittat lite offensiva knappar och tagit sig allt närmre en kvittering. Med fullt manskap på isen igen plockade DIF Reideborn för en sjätte utespelare, men det gick inte att hitta nätet ikväll och därför tog Frölunda med sig tre poäng hem.