Storseger mot Örebro - hattrick av Hank
Publicerad: 2018-09-22
Nyhet
Förra säsongen tog Djurgården fyra av fyra vinster mot Örebro och den här säsongen inleddes i samma mönster. Åtta mål mot Örebros två avslutade lördagsfesten som var Örebros hemmapremiär, något som smakade extra gott. Se alla målen här ovanför.

Örebro rev igång matchen med en hög fore-check och lyckades komma in under skinnet på Djurgården. Robin Jensen som gjorde sin premiär mellan stolparna ikväll fick en mardrömsstart. Jensen blockerade skott men pucken smet iväg ur sitt grepp och gled till mållinjen, första att hitta den var en Örebrospelare och ställningen var tidigt 1-0.

DIF spelade upp sig efter kallduschen och spelet blev desto mer utjämnat. Två utvisningar skulle komma att drabba lagen under relativt kort tid men inga som skulle rendera i något mål. Båda lagen spelade intensivt, det ena med en mer skicklig hockey än det andra. Djurgården hade snart hittat en väg runt Örebros höga fore-check och utnyttjade ytan mellan backar och forwards.

Robin Jensen gjorde ett stort jobb i målet och släppte inte förbi några fler puckar. Målvakten på andra sidan isen däremot fick se två puckar glida in i nätet. Djurgården producerade två riktigt kraftmål och perioden avslutas 1-2. Det första målet var av Jakob Lilja och det är med en oerhörd styrka som han skyddar pucken precis framför målet och sprätter in den. Senare blev det säsongens första mål för Hank the tank och det är en briljant passning från Niclas Bergfors som bäddade för målskytten att distinkt smälla in den.

**Djurgården utökade sin ledning **
Det blev en händelselös andra period och det dröjde åtta minuter innan något kunde skrivas in i statistiken. En rad olika utvisningar skulle dra isär matchen och det började med en på Örebro, därefter dubbla utvisningar på Djurgården. Hemmalaget testade Jensens reaktionsförmåga och många trodde nog att det skulle vara ett givet mål. Målvakten hann med en blixtsnabb sidledsförflyttning och dementerade hoppet för Örebroarna.

Istället för en kvittering kunde Djurgården utöka sin ledning och Henrik Eriksson skrev in sig som tvåmålsskytt i protokollet. Marcus Davidsson åkte solo genom hela Örebroförsvaret och Eriksson hakade på, den förstnämnda släppte över pucken och målskytten kunde enkelt smälla in 3-1 till DIF.

Örebro kämpade för att reducera men gick mållösa ur mittenakten. Robin Jensen var kvick och kylig i målet, han satte helt enkelt tvärstopp för hemmalaget. Slutsiffrorna i perioden skrevs till Djurgårdens fördel, 1-3.

**Hank the tank fullbordade sitt hattrick **
Det sista perioden fick en trevlig start när Jesper Pettersson gjorde sitt första mål för säsongen och utökade Djurgårdens ledning till 1-4. När DIF var på väg in i anfallszonen la Pettersson ett skott mot mål och tog direkt hand om sin egen retur, kassen var helt öppen och det var inga frågetecken kring var pucken skulle gå. Örebro som öppnade med hög fart hade tappat energin och med läckan bakåt såg även motivationen ut att försvinna.

Stockholmarna å andra sidan hade fruktstund i den offensiva zonen och det hann bli både 1-5 och 1-6 i ett ögonblick. Sebastian Strandberg sköt sitt premiärmål och straxt därefter plockade Linus Hultström fram sin fruktade kanon.

Det blev en hel del känslor som kokade upp på isen och Örebro började bli griniga. Djurgården bjöds på flera numerära överlägen och detta utnyttjade gästerna. Efter ett vackert klapp-klappspel stod Daniel Brodin helt fri centralt, ett rappt skott och det rasslade till i nätet. Det skulle inte ta slut där, ett sista mål skulle Djurgården få och det blev något alldeles extra. Henrik Eriksson fullbordade sitt hattrick och det var en riktig projektil som landade i kassen. 8-2 blev slutresultatet och tre solklara poäng åkte med hem till Stockholm.