Vi jobbar för att ta titlar
Publicerad: 2019-11-12
CHL
Ikväll är det första mötet av två mot Skellefteå i slutspelet av CHL. Vi vill vinna. – Vi har ambition att vinna titlar. Ska vi göra det så behöver vi ta oss vidare från åttondelsfinalen. Eftersom det är dubbelmöte så är resultatet i första matchen väldigt viktigt, säger Joakim Eriksson vår sportchef.

Efter en tuff vecka som avslutning inför uppehållet har vi nu kunnat träna på och fokusera på att rätta till saker inför omstarten. Vi möter Skellefteå i åttondelsfinalen av CHL och sportchefen Joakim Eriksson tycker det är viktigt att komma in rätt i matchen.
– Jätteviktigt. Vi har ambition att vinna titlar. Ska vi göra det så behöver vi ta oss vidare. Eftersom det är dubbelmöte så är resultatet i första matchen väldigt viktigt, säger han.
Just den negativa trend vi hade i slutet av oktober är viktig att bryta.
– Sen tycker jag det är viktigt att vi kommer på rätt bana sett till vad vi befinner oss i den långa processen. Vi hade en tung vecka innan vi gick på uppehåll. En hel del negativa trender som vi har utvärderat i både spel och ledarskap. Där vill vi se ändringar fram till nästa uppehåll. Det vill jag att vi startar med ikväll, fortsätter Joakim.
Motivationen hos spelarna ser han som hög inför dubbelmötet.
– Jag tror att många är taggade i och med de förlusterna vi har i ryggen. Det finns en stor revanschlust i laget.
Det är även tydligt att vi spelar ishockey med ett syfte. Djurgården vill vinna titlar. Det är alltid vårt mål sett över tid.
– Det var länge sen Djurgården hockey vann en titel. Vi törstar, längtar och jobbar för att ta en titel, menar Joakim Eriksson.

Matchen mot Skellefteå startar 18:00.

Djurgården Hockey