#89 Solveig Neunzert
Publicerad: 2016-07-15

Den 16-åriga #89 Solveig Neunzert är näst ut att presenteras. Solveig som föddes i Holland och växte upp i Schweiz flyttade till Sverige som 7-åring. Idag pluggar hon på Sjölins Gymnasium och anledningen till att hon började spela hockey skiljer sig nog en aning mot andras.

-Min pappa är militär så när han var i militären, det var ett måste då i Tyskland, gjorde de tester för att se vad de skulle kunna vara. Hans fysik skulle enligt testerna vara bra på sporterna amerikansk fotboll, rugby och ishockey. Han ville gärna att jag och min tvillingbror skulle sporta så i Schweiz började vi spela hockey, och då var jag ungefär 5 år. Han tänkte väl att hans barn skulle vara bra på det också, eftersom testerna visade att han skulle vara det.

Bra syn över spelet, ser sina medspelare och att hon är ganska stor och stark ser Solveig själv är sina främsta egenskaper som hockeyspelare. Hur hon är som person har hon svar på tal snabbt också.
-Jag tar mycket ansvar även om jag är yngst förutom Anna Ågren. Jag är den som kan vara båda seriös men också den där spralliga.

Solveig Neunzert har inte ha någon favorithockeyspelare som hon direkt ser upp till men hockeyminnen finns det gott om.

-Det som fick mig att verkligen älska hockey var när Värmdö splittrades och de flesta killarna och jag gick till Boo. Ola Josefsson och laget i Boo fick mig att älska hockeyn mer än innan. Annars har jag många bra hockeyminnen, men ett av de bästa är då jag var kapten för U18 landslaget i Kanada, och vi vann brons mot Ryssland. Det var stort, framförallt delen att vara kapten.

Vad vill du säga till alla som aldrig gått på en damhockeymatch?
-
Det går inte så långsamt som man tror!

 

Tre snabba frågor

Turmål eller läcker assist

Avbytarbåset eller utvisningsbåset

Bra lagkamrat eller bäst i laget

Angelica Lindeberg