• Huvudsponsorer

Djurgården förlänger med Julia Johansson

2 juli 2017 09:28
Dam

Djurgården har skrivit ett tvåårskontrakt med 22-åriga forwarden Julia Johansson.


Hon har varit med sedan start och nu väntar ytterligare två år för Djurgården.
– Jag trivs jättebra här och vill hela tiden utvecklas och bli bättre. Djurgården ger oss de förutsättningar vi behöver för att hela tiden ta steg framåt och utvecklas.

– Det känns jättebra och roligt att få fortsätta vara med på den här resan som bara har börjat.

Julia Johansson som flitigt har tränat på nu under fysen känner att hon förbättrats, men framförallt en sak har gett resultat.
– Det känns som ett bra upplägg där man hela tiden blir bättre. Vi kör mycket kondition vilket har givit resultat. Sen känner jag mig starkare än tidigare i år också, men där har jag ändå en bit kvar till målet.

Vad vill och kan du bidra med kommande säsong?
– Jag vill först och främst bidra med mycket positiv energi och hårt jobb.

Sportchefen Nils Ekman är glad över förlängningen, och berättar glatt om Johansson.
– Vi är jätteglada att Julia vill vara kvar. Hon är en fantastisk lagspelare, underbar person som är bra i nästan alla situationer, allt från powerplay till att döda utvisningar. En offensiv och defensiv spelare som vi hoppas och ser fram emot att se utvecklas, och etablera sig som en toppspelare i SDHL.

– Jag skulle säga att hon är den mest underskattade spelaren i SDHL, inte många som vet hur många kvalitéer hon har. Alltid bra attityd och kämpar hårt och det var därför hon också vann attitydspriset i våras. Så småningom ser vi att hon också kommer kunna ta plats i damkronorna.

Nils Ekman talar väldigt gott om dig, hur känns det att höra det?
– Det känns såklart roligt att höra. Målet har alltid varit att ta sig till damkronorna i framtiden. Nu vill jag bara fortsätta utvecklas och bli så bra som jag kan bli så får vi se hur långt det räcker.