Djurgården tackar av tre spelare ur damtruppen
Publicerad: 2021-05-07
Officiellt
Djurgården tackar av Sarah Bujold, Abby Cook samt Mathea Fischer. Spelarna lämnar efter att kontraktstiden löpt ut och Djurgården önskar trion all lycka i framtiden.

– Vi har valt att inte förlänga avtalen med Sarah Bujold, Abby Cook och Mathea Fischer. Efter utvärdering med tränarna och vad vi saknar till kommande säsong har vi valt att ersätta med andra spelare. Vi tackar för deras insatser och önskar dem lycka till, säger K-G Stoppel om trion.

Backen Abby Cook kom till Djurgården inför den gångna säsongen efter att ha anslutit från Boston University i amerikanska NCAA. 22-åringen noterades för 36 matcher i grundserien och sex framträdanden i slutspelet - och gjorde under dessa totalt sex poäng.

På forwardssidan lämnar Sarah Bujold och Mathea Fischer laget. Bujold, som anslöt till Djurgården inför säsongen 2019/2020, har haft en bärande roll i poängproduktionen sedan sin ankomst och har under de två senaste säsongerna producerat 57 poäng på 79 matcher. Norska centern Fischer anslöt inför den gångna säsongen och noterades för fyra poäng under sin sejour i Djurgårdens färger.

Djurgården tackar spelarna för deras betydande insatser i Stockholms stolthet och önskar dem all lycka framöver.

Djurgården Hockey