Publicerad: 2018-04-03
Matchrapport
Skellefteå tog hem första matchen när man besegrade DIF med 4-3 efter sudden..

Nej, det blev ingen seger i första semifinalmatchen mot Skellefteå.

Ett sprudlande Djurgården ägde annars den första perioden mot Skellefteå. Chanser skapades och det kändes bara som en tidsfråga innan första målet skulle komma. 8.28 in i perioden kom också målet. Possler passade Peppe Lundh som med en urläcker passning hittade Ljungh vid vänstra stolpen. 1-0!

– "Linkan-pass från Peppe", sa Markus Ljungh om sitt mål, och syftade på gamle DIF-spelaren Fredrik Bremberg (som för övrigt gjort flest assist i DIF genom tiderna, 335 stycken).

DIF-trycket fortsatte i första och efter ett längre anfall av bröderna Davidsson och Fjällby kom 2-0. Fjällby passade Marcus Davidsson som hittade in till brorsan Jonathan. Ett skott senare och stort jubel på Hovet.

Skellefteå reducerade

Vi fortsatte att trycka på och hade en hel del långa anfall inledningsvis och även ett PP där en del chanser skapades. 9:26 gjorde i stället Skellefteå sitt första mål i matchen. Man vann pucken vid Djurgårdens blålinje och Jimmie Ericsson avsluade sedan från höger - ett skott som slank in i mål.

{!B}

DIF hade möjligheten i början av tredje när man spelade PP i två minuter. Dock inget mål. I stället kvitterade Skellefteå till 2-2 efter ett skott från blå som styrdes i mål.

Gästerna tog även ledningen med 3-2 innan Linus Hultström fick publiken att jubla när han sköt in kvitteringen till 3-3 med 1:46 kvar.

Matchen gick sedan till sudden-avgörande. Där avgjorde Jimmie Ericsson till 4-3.

Semifinal 2 spelas på torsdag i Skellefteå. Nya tag då.