Lekkerimäki segerskytt och Lindbom med storspel
Publicerad: 2023-02-01
#MIKDIF
Djurgår’n vann toppmötet borta mot Mora. Redan efter 56 sekunder öppnade Daniel Brodin målskyttet och i mittperioden återgav Linus Arnesson DIF ledningen via en styrning. Hemmalaget kom tillbaka två gånger om och matchen gick till straffar, där Jonathan Lekkerimäki visade kyla och sköt avgörandet. Mellan stolparna noterade även Carl Lindbom 35 räddningar.

Mora – Djurgården

Resultat: 2-3 e.str. (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Skott: 37-24
Mål: 0-1 Daniel Brodin (Krüger, Elliott), 1-2 Linus Arnesson (Hammarlund, Klasen), 2-3 Jonathan Lekkerimäki

Eftersnacket

Linus Arnesson sätter ord på känslan efter onsdagens straffvinst;

– Riktigt skönt att vinna borta mot ett formstarkt Mora! I det stora hela är vi bättre än dem spelmässigt. Vi har bud på flera mål som kan döda matchen tidigare, men det blir ändå en moralboost för laget att kunna vinna på straffar.

Försvararen var tillbaka i spel efter att ha missat de senaste matcherna. Redan i comebacken svarade "Arne" även för ett mål, något som han berättar om;

– Först och främst var det skönt att vara med laget igen och bidra med det som jag kan.

– Vid målet har vi bra tryck i anfallszonen och jag droppar pucken till Klasen, som sen passar till Edvin. Då ser jag luckan framför mål som är ledig, så jag ställer mig där och testar att styra en puck som går i mål. Det hör inte till vanligheterna att styra in en puck som back, men det var skönt att se den sitta i ett viktigt läge!

Hannes Feldin