Lycka till i OS Hanna Olsson & Maria Lindh
Publicerad: 2018-02-01
Dam
Igår morse var det avresa för damkronorna och från Djurgården kan vi hitta Maria Lindh och Hanna Olsson med i truppen och planet ner till Pyeongchang.

Hanna Olsson som länge känts given i truppen spelade inte sista matchen innan uppehållet mot SDE och med anledning av det som händer mot Luleå helgen innan.
– Jag fick en smäll mot Luleå och vilade av säkerhetsskäl, men jag har kunnat träna på bra och hårt så jag känner mig väl förberedd.

– Vi har haft många träningstillfällen innan premiärmatchen så jag tror det blir ett bra upplägg.

Hur känslan inför att du ska få representera Sverige i OS-sammanhang och det väldigt snart?
– Äntligen är det dags. Det är något jag har kämpat för under flera års tid och sedan dess att jag fick beskedet att var uttagen har jag längtat tills vi ska åka.

För Olsson och Lindh väntar nu en dröm gå i upplevelse och förväntningarna är många.
– Jag har höga förväntningar på själva upplevelsen med allt runtomkring. Det är det största man kan vara med om som damhockeyspelare så det är absolut en ära att få denna möjlighet.

– Prestationsmässigt har vi som lag sagt att vi ska fokusera på första matchen, vi har en tuff uppgift framför oss och alla matcher är viktiga. Jag själv vill bidra med det jag är bra på, försöker spela mitt spel och inte glömma av att njuta och ha roligt.

Angelica Lindeberg