Reideborn: "Känner mig starkare nu"
Publicerad: 2018-03-15
Intervju
Med 93.70 i räddningsprocent (91,41 förra säsongen) och endast 1.58 insläppta mål per match (1.98 förra säsongen) har Adam Reideborn gjort en strålande grundserie i Djurgården.

Räddning efter räddning har Adam Reideborn radat upp, men framgången har inte direkt stigit 26-åringen åt huvudet.
– Man får inte så här bra procent om inte laget spelar stabilt bakåt. Jag och Janne (Jan Öhman, målvaktstränare) kollade på det där och jag har inte släppt in mer än 3 mål i något match. Det går inte om man inte har ett bra försvararbete med forwards och backar, säger Adam Reideborn och trycker på de tydliga linjerna som Djurgården har i sitt spel.

Redan på försäsongen när djurgårdsspelarna slet ute på Bosön visade Adam Reideborn upp en betydligt bättre fysik än säsongen innan. Fysträningen har gett resultat, han känner sig starkare i grunden och har därför kunnat jobba ännu bättre på matcherna.
– Jag känner mig fruktansvärt mycket starkare nu. Tidigare tränade jag mycket explosivitet och bål. Jag behöver grundstyrka, mycket tunga knäböj, frivändningar och kondition. Nu känner jag mig starkare och har en tryggare grund. Jag vet vad jag gör på isen.

Hur kommer man på en sån grej?
– Man lär sig med åren. Man får testa sig fram lite och nu märkte jag att när jag kör fysen vi kör här i Djurgården så passar det mitt spel mycket bra. Allt jag gör är mycket enkklare nu.

Inför slutspelet har han varit ett jagat namn. Det har blivit en hel del intervjuer för Adam Reideborn med media. Hans förstaplats i målvaktsligan har väckt uppmärksamhet.

Har du själv haft koll på dina procent?
– Procenten är ett tecken på om man gör det bra eller inte. Klart man kollar på den och vill ha så bra som möjligt. När man ligger så bra till som jag gjorde även i början, det blir ju en morot att ha en bra procent och kanske lättare att verkligen försöka spela bra hela tiden. Det är väl som med poäng för spelare, säger Reideborn.

– Jag är nöjd med vad vi gjort tillsammans den här säsongen. Jag, Jocke (Joacim Eriksson) och Janne (Jan Öhman, målvaktstränare).

Det är ännu inte klart med något motstånd i kvartsfinalen. Spelar det någon roll vilket lag det blir som målvakt?
– Som målvakt spelar det ingen roll vilka vi möter. Det ska bara bli skönt att veta vilka det blir så tränarna kan sätta upp en spelplan.

Biljetter till kvartsfinalerna bokar du här

Joel Widerberg