Andra raka segern för damlaget
Publicerad: 2020-08-21
Dam
Vi har inlett på ett förtroendeingivande sätt med försäsongen för damerna. Ikväll kom andra raka segern när vi besegrade Leksand med 4-2 på bortais. Fyra olika målskyttar och ett klart övertag i avslut har vi med oss hem.

Vi tog ett bastant grepp om matchen redan från start och efter tre minuter tvingade vi fram en utvisning på hemmalaget. Väl där tog det inte mer än 20 sekunder innan Josefine Holmgren kunde dunka in ledningen med ett direktskott någon meter in från blålinjen på en passning från Alice Östensson.
Vi fortsatte att vara bra över banan och med fem minuter kvar av första perioden var det nyförvärvet Mathea Fischer som visade prov på sina styrkor när hon läste en passning från hemmalaget och snodde pucken till ett friläge hon utnyttjade till 2-0.

Utdelningen under den andra perioden blev ett mål men det tydligaste var att vi hade full kontroll på spelet. Skotten i perioden slutade 15-2 till oss och försvarsspelet som varit i fokus på träningarna gjorde vad det skulle.
Julia Östlund var det som gjorde målet i numerärt underläge. Hon tar pucken vid egen blå och blåste iväg till ett friläge där hon snyggt sprätte upp pucken i nätet.
Tredje perioden blev liknande där vi kontrollerade spelet och kunde ta segern efter en punktering i tom kasse av lagkaptenen Andrea Dalen.