• Huvudsponsorer

Spelarna gissar första målet

10 augusti 2017 22:59
Intervju

Vem gör Djurgårdens första mål säsongen 17/18 om spelarna får gissa?


Målvakterna Joacim Eriksson och Adam Reideborn blev först ut att få besvara frågan. Joacim Eriksson blickade tillbaka på de träningar som varit sedan laget gick på is i början av augusti.
– Jag skulle säga ”Jonte” (Jonathan Davidsson). Han har varit bra på träningarna och dessutom gjort några ”flytmål” på mig, säger keepern Eriksson.

Hans målvaktspartner Adam Reideborn gissar på att Niclas Bergfors gör Djurgårdens första mål - även han baserat på vem som lurat honom på träningarna.
– Jag tror Niclas Bergfors, för han har sett väldigt het ut i powerplay på träningarna. Haft många aviga skott som varit svåra att läsa, säger Reideborn

Första matchen förra säsongen slutade 6-3 till Djurgården - mot just Almtuna. Det finns ingen garanti i ishockey att det blir mål, men backen Alexander Urbom tvekar inte med svaret.
– Jo, det är klart det blir mål. Och det är min backpolare David Bernhardt som gör målet. Varför just han? För att han är grym, säger Alexander Urbom

Markus Ljungh funderar en stund. Möjligheten finns ju faktiskt att svara sitt alldeles egna namn.
– Förutom jag själv….så tror jag att det blir Niclas Bergfors. Han ser fin ut tycker jag, svarar Ljungh.

På den öppna träningen såg vi en målglad Peppe Lundh. Henrik Eriksson tycker att ”Peppe” bibehållit den fina formen sedan dess och tippar honom som första målskytt.
– Ja, det blir Peppe Lundh. Han ser stekhet ut, säger Henrik Eriksson.

Mikael Ahlén står placerad bredvid Henrik Eriksson och hans svar kommer snabbt efteråt.
– Hank the Tank!

Vad tror ni? Gissa nedan.