#52 Mikael Ahlén
Publicerad: 2016-07-14

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden #52 Mikael Ahlén. Vem i laget tror han får årets genombrott och vilken spelare i laget vill han spendera sommaren med?

Mikael Ahlén, 28 år, har spelat i Djurgården sedan junioråldern och SHL-debuterade i en match 2006/07. Efter en säsong i Nordamerika återvände han till Djurgården. Efter en säsong blev det spel i Nybro och Troja-Ljungby (där han i den senare klubben var lagkapten de två sista säsongerna). Ahlén kom ännu en gång tillbaka till Djurgården och var med och förde upp klubben till SHL redan första säsongen. 

När Ahlén värvades tillbaka till DIF inför säsongen 13/14 när laget låg i HockeyAllsvenskan sa dåvarande sportchefen Challe Berglund så här: 

- Det var skönt att "få hem" Ahlén som är en produkt från vårt hockeygymnasium. Mikael var lagkapten i Troja-Ljungby och en stark ledarprofil, sa dåvarande sportchefen Challe Berglund.

"Står upp för sina lagkamrater"

Ahlén var sedan med och tog upp Djurgården från HockeyAllsvenskan till SHL igen och i slutet av förra säsongen förlängdes han kontrakt med två år. 

 - Micke Ahlén är den som mest står upp för sina lagkamrater när det blir hett på isen. Det som är kul att se med Micke är att han i årets träning har utvecklat sig med sin skridskoåkning och sitt spel med pucken. Det hoppas vi att han fortsätter göra dessa två år även om det är hans fysiska spel som är grundingrediensen som gör att vi förlänger med honom, sa Djurgården strategiska sportchef Joakim Eriksson till hemsidan. 

"Djurgårdare sedan barnsben"

- Jag har varit djurgårdare sedan barnsben. När jag var yngre och såg upp till djurgårdshjältar som Nichlas Falk vågade jag inte ens drömma om att själv få sätta på mig djurgårdströjan och spela i Djurgården. Därför är det en stor ära för mig att spela här idag. Djurgården har förtroende för mig och det ska jag förvalta, sa Mikael Ahlén till hemsidan om det nya kontraktet. 

 Se när Mikael Ahlén styr in pucken i mål.

Joel Widerberg