Nyblivna silvermedaljören laddad inför kvällens derby
Publicerad: 2018-01-17
Dam
Hon har precis kommit hem från Ryssland där hon blev historisk med sitt U18-lag, men nu är hon tillbaka på svensk mark och redo att sätta på sig djurgårdströjan och möta AIK på bortaplan.

Välkommen tillbaka till Sverige - hur var vistelsen i Ryssland?
– Arrangemanget i Ryssland tyckte jag var riktigt bra, det var proffsigt gjort. Det var även kul att det var mycket folk på matcherna vilket var väldigt häftigt. Att få tysta en fullsatt rysk publik två gånger om genom att slå Ryssland på deras hemmaplan toppar mina bästa hockeyminnen. Det var en häftig upplevelse!

Sveriges U18-lag blev i och med sitt avancemang till finalen första lag att komma så långt och blev därmed historiska när de spelade hem silver.
– Varför vi som lag kom så långt som vi gjorde tror jag handlar väldigt mycket om att vi trodde på oss själv. Vi visste att vi var i en väldigt tuff grupp men vi jobbade som ett lag och det tror jag var en nyckel för oss. Vi hade även ett väldigt bra försvarsspel och en riktigt bra målvakt.

– Samtidigt som det alltid är surt att förlora ett guld är jag ändå stolt över att vi tog silver. Det är något som få får vara med om och det känns sjukt häftigt att ha ett VM silver.

"Jag tar mer plats på isen"

I och med vistelsen i Ryssland var det ett tag sedan Sofie Lundin tillsammans med sin lagkamrat i Djurgården Josefin Bouveng var på Hovet.
– Det var längesen man träffade laget så jag ser fram emot att vara tillbaka på isen igen med dem. Sedan är det även ett derby vilket ser jag fram emot och det ska bli riktigt kul.

Ikväll väntar AIK på bortaplan när man spelar första matchen för i år och Lundin stod för ett mål senast lagen möttes i Ritorp, men att utöka målprotokollet hoppas hon att blir förändring på.
– Jag är nöjd med min prestation. Jag tycker att jag har utvecklats under säsongen och det känns som jag har vuxit mer som spelare och börjat ta mer plats på isen. Det som saknas är väl poängen. Jag har inte gjort mycket poäng under säsongen, jag får hoppas på att det kommer till slutspelet istället.

Tre matcher ska spelas innan det är OS-uppehåll, vad har det för betydelse för dig som spelare med många uppehåll under säsongen?
– Det är alltid tråkigt att inte spela matcher. Men jag ser fram emot och träna hårt under uppehållet och komma tillbaka ännu starkare.

Angelica Lindeberg