Superstjärnan Andrea Dalen förlänger med DIF
Publicerad: 2016-05-17

Hon är historisk, firar nationaldag dagen till ära och tituleras poängdrottning. Vi talar om ingen mindre än norskan Andrea Dalen. Djurgården och Andrea har idag på CCM:s kontor förlängt kontraktet, och blir en fortsatt kombination i 2+1 år.

- Det känns jättekul att fortsätta i Djurgården. Jag har trivts bra med laget och föreningen, säger Andrea Dalen.

Den norska forwarden gjorde under den gångna säsongen 73 poäng och blev inte bara värdefull för Djurgården, utan även historisk efter att ha slagit målrekordet i Riksserien (som lagkamraten Josefine Jacobsen var innehavara av sedan innan) med att göra 34 mål på 25 matcher. Med anledning av detta inledde Andrea Dalen sin första säsong i Djurgården med att bli bäst genom tiderna.

Riksserien var för 23-åringen i emellertid inte helt främmande, hon har under sin karriär hunnit spela för Linköping. Efter två säsonger i det östgötska laget tog hon steget till USA där hon spelade collegehockey i fyra år och var kapten för Univ. of North Dakota. Det var till säsongen 15/16 som Andrea Dalen kritade på för Djurgården, då för en säsong till en början. Att konstatera är att den drivande och framförallt viktiga forwarden nu blir fortsatt kvar i Djurgården.

- Det var spännande att komma tillbaka till Sverige och spela. Jag har tränat på bra och det var skönt att jag lyckades göra en så pass bra säsong. Nästa säsong vill jag fortsätta vara en bra lagspelare, göra mål och hjälpa de yngre spelarna att bli mer rutinerade, säger Andrea Dalen.

Djurgården Dams verksamhetschef Danijela Rundqvist är nöjd över att Andrea Dalen valt att fortsätta spela i Djurgården och anser att hon är en viktig pusselbit i det framtida lagbygget.

- Vi är väldigt glada och stolta att ha förlängt avtalet med Andrea. Hon är en väldigt viktig del i vårt lagbygge, en otroligt bra spelare på isen och en bra ambassadör för hockeyn, säger Danijela Rundqvist.

Djurgården Hockey