Laguppställning: Brynäs vs Djurgården
Publicerad: 2021-09-08
Försäsong
SDHL-laget spelar ikväll träningsmatch borta mot Brynäs. Matchen blir den tredje och sista under försäsongen, och fungerar därmed som ett genrep inför helgens premiär. Här är det lag som mönstras samt kommentarer från sportchef Johan Schillgard.

– Vi möter ett favorittippat Brynäs borta i Tierp. Det blir en härlig utmaning för vårt lag som nu börjat att få tillbaka lite spelare från frånvarolistan. Att få spela en så här pass bra match precis innan seriepremiären känns som ett perfekt läge, kommenterar Djurgården dams sportchef Johan Schillgard.

På lördag väntar seriepremiär i SDHL 2021/2022. Djurgården öppnar borta mot HV71 och spelar därefter på nytt redan söndag, då Göteborg gästar Hovet. Kvällens möte med Brynäs blir därmed det sista testet, ett genrep dit laget kommer väl förberedda trots den senaste tidens utmaningar på träningsfronten.

– För oss har försäsongen varit blandad, då vi haft en del spelare iväg på landslagsuttagningar och läger. Vi har inte riktigt haft möjligheten spela ihop laget, men detta gör allt bara mer spännande och fungerar som en morot som heter duga. Som många säkert märkt har vi ett ung lag med många egna spelare, med detta i bakhuvudet blir man både stolt och glad att se hur spelarna varje dag tar kliv i sin utveckling, berättar Schillgard och tillägger;

– Samtidigt har våra mer rutinerade spelare visat ett stort tålamod och supportat våra unga spelare. Deras erfarenhet kommer att bli så himla viktig nu i inledningen av serien!

Djurgården Hockey