Inför Djurgården-Skellefteå
Publicerad: 2018-12-06
Nyhet
Ikväll är Skellefteå på besök. Förra mötet vann vi med hela 5-0 och matchen ligger uppe i toppen bland våra mest övertygande segrar den här säsongen. Tongångarna har skiftat lite sen dess. Skellefteå har börjat vinna matcher och ligger bara tre poäng bakom oss i tabellen. Det kan minst sagt bli en spännande kväll på Hovet.

Förlust mot Färjestad i lördags, den sved ordentligt. Robert Ohlsson var tydlig på presskonferensen efteråt att att det var ödmjukheten som tog oss till toppen förra säsongen och det är den som måste komma tillbaka in i laget för att vi ska kunna vinna matcher kontinuerligt. Med det menade han att han tycker att laget emellanåt inte är ödmjuka åt vilken typ av spel som vi har byggt våra tidigare framgångar på.

Ett hårt spel där alla åker skridskor och där alla går med full fart både framåt och bakåt. Det är höga krav på spelarna. Därför är Robert inte nöjd med att spelare inte gör jobbet fullt ut, utan de har förlitat sig på individuell skicklighet, periodvis under matcherna. Hela veckan har gått åt till att väcka kämparglöden igen och att bryta gamla mönster.

Skellefteå förlorade med 2-0 i senaste matchen mot Brynäs. De ligger tre poäng bakom oss i tabellen. I första mötet uppe i Skellefteå vann vi med hela 0-5. Skellefteå är säkert hungriga efter revansch.

Tre saker att hålla koll på

Axel Jonsson Fjällby - Står mållös sedan återkomsten. Han spelade bra mot Skellefteå förra säsongen. När bröderna Davidsson tog ut sin hämnd i 5-0 vinsten, var Axel kvar i Nordamerika. Han har fortfarande inte utkrävt sin personliga vendetta, förhoppningsvis gör han det ikväll.

Gustav Possler - Hade två assist mot Skellefteå senast. Väldigt oöm i sin spelstil och attackerar målet varje gång. Även han var duktig mot Skellefteå i förra säsongens grundspel.

Tekningarna - Tekningarna gick inte vår väg i matchen mot Färjestad. Mot Skellefteå behöver vi vinna fler tekningar för att skapa oss ett bättre utgångsläge i varje spelsekvens.

Biljetter till matchen hittar du här!

Djurgården Hockey