• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Säsongens första förlust på Hovet

12 oktober 2017 21:55
Matchrapport

Ikväll hyllades en av Djurgårdens legendarer och hans tröja hissades i taket. Nichlas Falk och hans nummer 16 hänger tryggt i taket tillsammans med de andra Djurgårdshjältarna. Matchen gick inte helt i Djurgårdens väg trots ett skickligt spel och kvällens tre poäng tog Färjestad med sig hem.


Färjestad må vara serieledare, men inledningen på perioden dominerades av DIF. Andreas Engqvist och René Bourque hittade tidigt varandra i ett skickligt uppspel där den sistnämnda avlossade ett lurigt skott som inte alls var långt ifrån att bli mål. Det var bara startskottet för en rad olika, stenhårda kanoner. Kedja på kedja kunde bytas in och samtliga utmanade Stefan Steen i målet.

Efter en kampsituation bakom motståndarmålet åkte Djurgården på en utvisning och innan den var avsutten blåstes det för ännu en till. Fyra mot Färjestads fem man på isen hade inte DIF några problem med, men med ytterligare en järnkamin på utvisningsbänken blev FBK för mycket. Gästerna hittade till matchens första mål och tog ledningen via Per Åslund sju minuter in i perioden.

Perioden svängde mellan zonerna, men DIF var tydligt det skickligare laget. Färjestad blev farliga i sina kontringar och snabba anfall men Djurgården såg kontrollerade ut och kom till klarast chanser på mål. Pucken susade förbi stolparna på fel sida med minsta möjliga marginal medan Färjestad hade tur med både puckstuds och klara utvisningar som uteblev.

Första perioden avslutades med en utökad ledning för Färjestad efter att Joakim Nygård slagit in 2-0. Orättvist underläge för Djurgården som var det klart bättre laget, men som inte lyckades sätta sina lägen.

Kvittering genom Niclas Bergfors och Jonathan Davidsson

Även den andra perioden startades med ett bra anfall av första kedjan och ett lurigt skott från René Bourque. Kanadensaren stod placerad vid den förlängda mållinjen när pucken hamnade på hans blad. #19 lyfte enkelt upp pucken och skickade den på mål, det klingade till ordentligt i målramen men pucken hittade aldrig till nätet.

Återigen var det Djurgården som förde spelet medan Färjestad kunde utmana i sina kvicka uppspel. Utdelningen på järnkaminernas slit skulle komma tillslut och det var Niclas Bergfors skickade in reduceringen. Målskytten tog en åktur genom offensiva zonen innan han enkelt la pucken på mål, Steen, som var ordentligt skymd av Gustav Possler, hade ingen chans att stoppa skottet och reduceringen satt fint i målet.

Fyra minuter senare kom nästa belöning och det var juniorkedjans hunger på mål som såg till att det blev kvitterat i matchen. En puck som såg ut att gå till icing fick hela Hovet att stanna upp, men inte Djurgårdens framtidslöften. Marcus Davidsson hittade till Jonathan Davidsson med en välplacerad långpass, FBK som strax innan trodde att det var en icingpuck hann inte med omställningen och rasslet i nättaket betydde bara en sak – kvitterat 2-2.

Djurgården vann den andra perioden med 2-0 och Adam Reideborn fick beröm från publiken efter en rad svettiga räddningar. Det var ett mer rättvist resultat på tavlan efter 40 minuter, men DIF ville ha tre poäng ikväll och krigade hårt för det.

Gästerna tog ledningen och vann

Djurgården hade spelövertag även i den tredje perioden och det stormade runt bortamålet. Samtliga kedjor gjorde ett bra jobb men några som ställde till det ordentligt för gästerna var kedjan som tidigare kvitterade. Marcus och Jonathan Davidsson tillsammans med Axel Jonsson Fjällby skapade gång på gång lägen som fick hela Hovet att hålla andan.

Publiken gjorde sitt på läktaren och sjöng ut den lilla skara av Färjestadfans som var på plats. Klacken sjöng upp sittplats från sina stolar och tillsammans skapade de magi när ’’Nicklas Falks järnkaminer’’ ekade mellan Hovets väggar.

Färjestad drabbades av en utvisning i matchen och trots att Djurgården gjorde så mycket rätt skulle det inte ringas någon klocka för mål. När FBK blivit fulltaliga igen var det istället de som tog ledningen i matchen. Med knappa tre och en halv minut kvar av matchen kunde Jens Westin skjuta gästerna till 2-3.

Djurgården förlorade denna täta torsdagsmatch och det blev en dyster avslutning på en annars rolig drabbning. Under slutminuterna plockades Adam Reideborn ut men det räckte inte. Tvärt om så kunde FBK skjuta 4-2 i öppen målbur och kvällens tre poäng åkte till Karlstad.

Nästa hemmamatch spelas redan på lördag, med SHL-nykomlingarna Mora som motståndare.