Förlust trots makalös upphämtning
Publicerad: 2017-12-28
Matchrapport
Djurgården ger aldrig upp och det visade järnkaminerna prov på idag. Linköping gjorde 6-2 med lite mer än halva perioden kvar av den tredje. I slutminuterna var siffrorna annorlunda, 6-5, trots att en kvittering hängde i luften blev det tillslut tre poäng för LHC.

Matchen fick en snöplig start där Djurgården fick ställa upp sitt fyrmannaförsvar näst intill direkt. Pucken städades ur flertalet gånger men skotten som Linköping fick till var farliga och Joacim Eriksson fick ta i med hårdhandskarna direkt.

Spelet på isen var aggressivt och stenhårt, Linköping bjöd upp till en fysisk hockey och Djurgården var inte sena med att hänga på. Gustav Possler påminde en motståndare om att inte titta ner i isen och bjöd honom på en klockren open-icetackling, inklusive flygtur.

Sedan surrade det till i Linköping som lyckades hitta nätet tre gånger om. Hemmalaget var snäppet större och lyckades äta sig in i målet. Djurgården jagade frenetiskt efter reducering men det ville sig inte i den första perioden. 3-0 bakåt kändes inte rättvist, men Djurgårdsspelarna visade inget uns av att ge vika utan perioden präglades av mycket kamp.

Två reduceringsmål för DIF

Djurgården öppnade den andra perioden med ett bättre spel och såg ut att kunna ta sig in i matchen. DIF fick ett tredje powerplay och precis som de tidigare i matchen gick pucken varm mot hemmamålet, men utan någon utdelning. Istället hittade Linköping in med en fjärde puck i kassen och uppförsbacken blev genast längre för DIF.

Efter en längre sekvens av Linköping kom reduceringsmålet, inte en sekund försent. Markus Ljungh kastade ner en puck mot målet som ändrade kurs genom en motståndarklubba, styrningen ställde målvakten som fick se sin nolla spräckas. Djurgården hittade sitt disciplinerade spel efter målet och Linköpings försök till aggressivt spel gick inte vägen efter reduceringen.

Goda ting kommer sällan ensamma, ett Djurgårdsmål till skulle vi bjudas på innan perioden var över. Det här målet var av klass, snabbhet och en stor portion skicklighet. Lukas Vejdemo tog ett par enkla skär runt sin motståndare och plötsligt kom han och Niclas Bergfors störtandes mot mål i en två mot en. Precis framför kassen blir målvakten grundlurad av Vejdemo som passar över till Bergfors, den senare kunde enkelt lägga pucken över målvakten och in.

När signalen kom för periodvila var ställningen 5-2 till Linköping, men Djurgården ledde skottstatistiken såhär långt med 22-21.

Ahlén tvåmålsskytt

Spelet var böljande i den tredje perioden och Djurgården fortsatte att jaga reducering även om Linköping lyckades avväpna varje försök. En rad utvisningar skulle drabba DIF och efter två fem mot tre kort inpå varandra blev Linköping för stora och kunde utöka ledningen till 6-2.

Det var ingen bra kväll för DIF som aldrig kom upp i samma skickliga spel som vanligt, det saknas en hel del spelare för Djurgården och det satte sina spår. Djurgården var dock tydliga med att de aldrig tänkte ge upp, trots den branta uppförsbacke de stod inför.

Linus Hultström skulle se till att ändra trenden i matchen och smällde upp ett tredje mål för DIF i nättaket. Backen gjorde sitt signaturmål och pucken var omöjlig att stoppa. Tiden därefter blev oerhört spännande och Mikael Ahlén ändrade siffran tre till en fyra. När LHC blev utvisade lämnade Eriksson kassen för en sjätte spelare och det var ett lyckat beslut, efter lite grötande framför mål skrev Alhén in sig som målskytt.

Slutminuterna blev några riktiga nagelbitare och Eriksson lämnade kassen igen och Djurgården knappade in på hemmalaget ytterligare. Mikael Ahlén blev tvåmålsskytt efter ett fint samarbete med Calle Ridderwall och det återstod bara ett mål mellan de två lagen. Trots ett par oerhört spännande slutsekunder kunde LHC plocka tre poäng, men det som ska tas med efter kvällens match är Djurgårdens makalösa upphämtning.