Tre härliga poäng på Hovet
Publicerad: 2019-11-22
Dam
Ikväll gästades vi av långvägagästerna MODO och det slutade till slut 4-1 och tre nya poäng till oss.

Det var några svängiga inledande minuter på matchen.

Drygt 6 minuter in i perioden drar Josefin Bouveng på sig.en utvisning för illegal hit. En chans för oss att bättra på vårt boxplay och det var ett spel i numerärt underläge där vi inte lät de komma till några direkta målchanser och gör det jobbigt för för MODO att överhuvudtaget komma in i vår zon.

Efter halva perioden spelad fick vi även testa på vårt powerplay där vi hade möjligheten att ta ledningen i matchen, och nära var det trots att vi inte kom till särskilt många avslut.

Det blev en period som slutade på samma sätt som den började, svängigt men med ett litet övertag till oss och stort om man ser till skottstatistiken som slutade 19-4 till oss.

Vilket lag som skulle ta ledningen? MODO hade nog det farligaste läget 5 minuter in i andra perioden men som lyckades blockeras av Samantha Ridgewell.

Tre snabba mål ###

Det hängde ändå ett djurgårdsmål i luften och till slut kom det genom ett skott från Josefine Holmgren som Josefine Jakobsen kunde styra in. Glädjen blev dock kortvarig när MODO inte ens minuten senare kunde kvittera.

Tillbaka till glädjens miner kom vi dock lika fort som MODO kunde kvittera när vi kunde ta ledningen igen genom Jennifer Wakefields solomål. Hallelujah moment!

Resten av perioden blev ett jagande från MODO att göra ytterligare ett kvitteringsmål och för Djurgårdens del att lyckas utöka ledningen, det blev inget av detoch inför en tredje och sista period var ställningen 2-1.

Tredje och sista perioden inleddes med ett farligt läge för MODO, en stolpträff som till vår glädje var med oss i matchen och sedan sekunderna efter får vi med oss en utvisning och matchens andra powerplay för oss. Denna gång liksom den första skjuter vi inte tillräckligt och lyckas inte göra något mål, i den formationen.

Det skulle dröja halva tredje perioden innan det skulle bli mål och det till vår fördel, genom ingen mindre än Josefine Jakobsen som signerar sig tvåmålsskytt.

4-1 skrevs resultatet till efter att Sofie Lundin satt slutresultatet i tom kasse och därmed tre nya inkasserade poäng.

Imorgon väntar nästa match när vi tar emot Luleå/MSSK på Stora Mossen med start 14.00.