Matchdag: AIK vs Djurgården
Publicerad: 2021-10-30
SDHL
Säsongens första stora derby är äntligen här. Med matchstart redan 13:00 gör Djurgården upp med AIK, en mycket laddad rivalmatch där Stockholms stolthet ska visa vilka som bestämmer i huvudstaden. Matchens profil Lova Blom ger här sina tankar.

– Det är alltid något speciellt med derbyn, så jag är otroligt taggad och redo för denna helg. Det var ett tag sen vi mötte lagen, och inte minst AIK, så man går in med en bra och taggad känsla inför helgen. Vi är redo att göra allt för att ta hem sex poäng!

Centern är, precis som hela hennes lag, laddade för en intensiv derbyhelg. Idag ställs Djurgården först mot AIK på bortais, innan man gör upp med SDE imorgon. Det väntar alltså två dagar med två mycket tuffa derbyfighter, men för DIF också en chans att studsa tillbaka.

{!A}

Efter att ha varit inne i en fin period har laget nu åkt på två raka nederlag. 2-5 hemma mot Brynäs förra helgen följdes i onsdags upp av 0-2 via förlust i Linköping. Lova Blom berättar vilka analyser som DIF gjort, samt vad hon själv ser i de två förlustmatcherna.

– Vi har gjort många bra saker, även fast slutresultaten inte blivit som vi velat. Så vi tar med oss det som vi gjort bra i de senaste matcherna och jobbar vidare med det som vi gjort mindre bra, förklarar 18-åringen och blickar vidare mot helgens två utmaningar;

– Här gäller det att vi är snabba i spelvändningarna och kommer ur egen zon fort, vilket har varit det som vi haft lite problem med på senaste.

Motståndet idag är som bekant alltså AIK. Vad ser du som de främsta nycklarna till en seger i derbyt?

– Nycklarna idag är snabbt pucktempo över hela planen, samt bra fart på skridskorna. Vi vet att när vi spelar vårt spel så blir det något bra utav det, avslutar Lova.

Hannes Feldin