Sebastian Strandberg laddad för ett DIF-äventyr
Publicerad: 2018-02-19
Nyhet
Sebastian Strandberg värvades förra veckan från IK Pantern. Nu har han även gjort sina första träningspass med DIF.

25-årige Sebastian Strandberg kommer närmast från Pantern i hockeyallsvenskan och har stått för 14 mål och 19 assist den här säsongen. Med det är han målkung i laget. Han är i grunden en center, en position som vi har haft skador på. – Det känns fantastiskt roligt. Ska bli kul att få spela i en så stor och anrik förening som Djurgården. Jag är stark på skridskor och nar jag tittar på sättet som Djurgården spelar så ska jag kunna passa in, sa Sebastian själv när han skrev på förra veckan.
Sebastian ligger på delad första plats i plus/minus-statistiken för hela HockeyAllsvenskan med 21. En förklaring till det är hans spelsinne. – Jag är bra åt båda håll i banan och tar ett stort ansvar över hela banan. Det är klart att det är roligt att göra poäng och bidra men det är helhetsbilden som jag är bäst på. Jag har utvecklats på alla omrden sen jag spelade i SHL senast. Jag har haft en mer framhävande roll och har fått ett bätte självförtroende på isen i och med mer istid. Jag har alltid kännt att jag kan spela i SHL. Ska bli kul att göra det igen, menar Sebastian.

– En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp idag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Vi har sett honom live och på datorn ett antal matcher. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss. Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna så det är en del i varför vi har fastnat för honom, säger Joakim Eriksson som utvecklar värvningen. – Vi har förhoppningar om att Engqvist ska komma i spel – men det finns ingen givenhet att så kommer ske.

Kontraktet är på 2 ½ månad och sträcker sig säsongen ut.

Joel Widerberg