Sophie Johansson "Måste alltid köra ett snack i ringen"
Publicerad: 2017-07-10
Dam
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till backen Sophie Johansson. Vem tror hon får årets genombrott och vem tror hon gör första målet kommande säsongen.

Vad vill du förbättra under sommarträningen?
– Mitt mål är att fortsätta förbättra mig, både konditions- och styrkemässigt och få en så bra fysik som möjligt för att orka hela säsongen och kunna undvika skador.

Vem kör hårdast på träningen?
– Oj, jäkligt svår fråga. Alla som har varit med på försäsongen nu har gnuggat hårt. Om jag bara får säga en blir det nog Lollo (Lovisa Berndtsson). Hon kör alltid 100 %.

Vad har du för tankar om laget?
– Vi har en riktigt bra kemi i laget, det kommer att vara viktigt i svackorna. Vi har tappat några duktiga spelare från förra säsongen, men även fått in väldigt bra ersättare för dem. Jag tror absolut att vi har ett lag som kan försvara guldet.

Vilket/vilka lag kommer utmana om guldet, och varför?
– Jag tror att Luleå och HV71 kommer att vara med i toppstriden om guldet, vi vet sen förra året att de är starka kandidater, och deras trupper ser starka ut.

Har du något du måste göra innan match?
– Haha, jag har väldigt mycket underliga saker för mig, tror vi låter de vara osagda. Men, jag måste alltid köra ett snack i ringen innan vi går ut på isen, och jag måste alltid göra en high five med Oskar innan jag går in i båset inför alla perioder.

Vem får sitt stora genombrott och varför?
– Solveig Neunzert, en otroligt duktig spelare med bra blick för spelet. Solan har fått mer rutin och kört jäkligt hårt på träningarna, tror hon kommer att bli en viktig spelare för oss iår.

Vilken musik spelas helst i omklädningsrummet om du får bestämma?
– När jag får äran att spela musik, det händer tyvärr inte så ofta, är det gamla godingar som tex. GES och Uggla som spelas.

Vad är dina sommarplaner?
– Jag kom precis hem från Polen där jag kollat på U21, och första veckan i juli ska jag till USA. Annars tar jag det lite som det kommer, jobb och träning, kvalitetstid med familj och vänner, ni lär även hitta mig på Stadion och Tele-2 när det är fotboll. Hoppas även att det blir lite spontana trippar och äventyr!

Vilket är ditt smultronställe?
– Det är lätt ute hos mamma och pappa på Gräddö! Älskar att vara ute på landet.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
– Det gör 88:an, Hanna Olsson!

Angelica Lindeberg