• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov

Nyman: "Fortsätta spela med samma självförtroende"

18 januari 2017 15:21
Intervju

Två formstarka lag drabbar samman på Hovet och Djurgårdens assisterande tränare ger sin syn inför matchen.


I morgon, torsdag, tar sig Djurgården an HV71 på Hovet. Båda lagen har vunnit sina tre senaste matcher och med andra ord kommer två formstarka lag att mötas.

– HV71 har visat att de är ett lag för övre halvan. De har en hel del farliga spelare men samtidigt så är det som så att om vi gör det som vi ska göra så kan vi slå alla lag. Det är bevisat och vi kommer fokusera på vad vi har gjort för att till exempel vinna de tre senaste matcherna. Vi ska följa den inslagna vägen och tro på det vi gör, säger Stefan Nyman, assisterande tränare i Djurgården.

Djurgårdens tre senaste matcher har inneburit åtta av nio poäng. En bortaseger mot Rögle följdes upp av två segrar mot Brynäs (en på straffar). Med de senaste två matcherna i färskt minne finns det många saker som Djurgården har gjort bra enligt Nyman.

– Ja, jag tycker att vi kan ta med många bra saker från de matcherna. Det är en konst att hitta vägarna att vinna.

– Vi flyttade pucken bra, framför allt i anfallszonen där vi fick Brynäs att inte hamna i lägen som de är trygga i. De fick i stället känna sig obekväma. Ju mer tid i anfallszonen du kan ha desto bättre är det för det defensiva arbetet. Vi flyttade pucken bra utifrån hur de spelade kan man säga.

Bakåt såg det ännu bättre ut. Djurgården och Adam Reideborn höll nollan trots 23 skott på mål från Brynäs.

– Att vi håller nollan är en kombination av att vi följer mycket av det som vi sagt. Vi är disciplinerade och noggranna, tar inte för många utvisningar. Adam spelar bra i målet och alla hjälper honom genom att jobba som en enhet. Du håller inte nollan på bortaplan om du inte har dessa komponenter.

"Vi hjälptes verkligen åt som lag"

Djurgården gjorde jobbet i lördags på bortaplan mot Brynäs med ett flertal spelare borta (Daniel Brodin, Marcus Högström, Mikael Tellqvist, Juuso Ikonen, Linus Johansson och Axel Jonsson-Fjällby sjuka och Alexander Falk avstängd).

Vad blir viktigt när man saknar så många spelare?

– Det finns alltid möjligheter för andra att steppa upp och visa vad de kan. Vi gick samman som lag ännu mer i stället för att hitta på ursäkter. Vi hjälptes åt att verkligen spela som ett lag.

Nu ligger fokus på morgondagens match mot HV71 hemma på Hovet. De tre senaste segrarna till trots, nu gäller det att att anta ännu en utmaning och kriga till sig fler poäng.

– Att vinna tre matcher i rad är självklart ett kvitto på att vi gör många bra saker. Kan vi fortsätta med det som vi gjort så har vi chans att vinna varenda match. Samtidigt måste vi vara ödmjuka och inse vad som gör oss bra och leder oss till vinsterna. Jag hoppas vi kan fortsätta spela med samma självförtroende som vi gjort i de senaste matcherna, säger Stefan Nyman.

Djurgårdens tre senaste matcher

14/1 Brynäs-DIF 0-3 12/1 DIF-Brynäs 4-3 efter straffar 7/1 Rögle-DIF 1-3

HV71:s tre senaste matcher

14/1 HV71-Rögle 5-3 13/1 Rögle-HV71 1-3 7/1 Karlskrona-HV71 2-3

Formstarka spelare

DIF: Patrik Lundh 6 poäng på tre matcher (2+4)

HV71: Simon Önerud 5 poäng på tre matcher (3+2)