Kvartsfinalklart och två poäng i kampen om andraplatsen
Publicerad: 2018-03-01
Matchrapport
Precis som resten av mötena den här säsongen stod det 3-3 efter ordinarie matchtid och tillslut krävdes ett straffavgörande. Där murade Joacim Eriksson igen helt och Marcus Davidsson ställde bortamålvakten med sin straff. Extrapoängen följde således med stockholmarna hem.

Efter en lång match utan mål för Djurgårdens del igår fick dagens drabbning en trevligare start. Malmö drog på sig matchens första utvisning och i numerärt överläge krävdes det bara 36 sekunder innan DIF var i ledning. Ett tekniskt och kontrollerat spel i den offensiva zonen gav Niclas Bergfors yta och skottet han avfyrade styrdes senare in av Henrik Eriksson.

Två utvisningar kom att drabba Djurgården under perioden men med ett genomtänkt och tätt försvar blev det aldrig speciellt farligt. Precis tvärt om till och med, Malmö hade svårt att ens ta sig över blålinjen till Djurgårdszonen. Bästa målchansen hade DIF och det var Peppe Lundh som var ruskigt nära att bryta igenom och sprätta in pucken i ett friläge.

Första perioden var helt klart till favör för Djurgården och om gårdagens match fanns kvar i bakhuvudet var den som bortblåst efter att målet damp in bakom Jonas Gunnarsson. Djurgårdskassen försvarades av Joacim Eriksson och han murade igen i den första perioden.

Mål av Linus Johansson

I inledningen till den andra perioden fick skåningarna anledning att fira och det efter att hemmalaget lyckats hitta en kvittering. Djurgården vacklade till lite i periodens första halva och spelet var desto jämnare. Genom Linus Johansson kunde Djurgården replikera och han slog hål på den lilla lycka som malmöiterna kände. Centern skickade pucken mot mål och den studsade hejvilt innan den slutligen studsade in i kassen.

Det svänger dock fort i hockey och kort efter Djurgårdsmålet knäppte Malmö till med ett nytt. Att det är kvitterat lagen emellan har inte varit något ovanligt den här säsongen, faktum är att samtliga matcher har slutat oavgjort efter ordinarie matchtid.

Den andra perioden innehöll mycket kamp och ett Djurgården som gjorde allt för att hitta tillbaka till samma press och dominans som i den första. Slutsignalen ljöd efter 20 minuter och lämnade plats för den sista periodvilan.

3-3 efter ordinarie matchtid

Den tredje perioden kändes något uddlös där ingen av lagen riktigt kunde starta ett eget spel. Djurgården hade ett knappt spelövertag men det svängde häftigt mellan zonerna och Malmö var inte helt ofarliga. När det ena laget vevade igång ett anfall var det andra lika snabba på att avväpna och själva utmana framåt, sådär svängde det snabbt fram och tillbaka.

Känslorna bubblade upp på isen i takt med att perioden började närma sig slutet och efter en halvt oklar utvisning på Jesper Pettersson blev det rabalder bakom Erikssons mål som involverade många. Den enda som fick åka till skämsbänken blev #37 och under Malmös numerära överläge hittade hemmalaget till en 3-2.

{!B}

Men det har blivit ett spöke lagen emellan där ingen av dem kan ha en ledning när ordinarie matchtid är slutspelad. Kvällens match skulle även den sluta kvitterad och Djurgårdens 3-3 mål var det Niclas Bergfors som ordnade. Lyckan sken igenom forwarden och målet säkrade förlängning och minst ett poäng.

Samtliga matcher den här säsongen har slutat 3-3 efter 60 matchminuter och precis så blev det ikväll också. En sen utvisning i tredje perioden gjorde att Malmö fick inleda förlängningen i numerärt överläge. Djurgården fick chansen i powerplay i förlängningens slutsekunder men matchen krävde straffar för att kunna avgöras.

De stora straffhjältarna ikväll blev Joacim Eriksson som stoppade samtliga och Marcus Davidsson som pangade in den avgörande straffen för DIF.