• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Idag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Nu startar vi hockeygymnasiet för tjejer

11 april 2019 14:30
Dam

Framtidens storspelare skapas nu. Till den kommande säsongen så startar vår första gymnasieutbildning med inriktning för ishockeyspelande tjejer. Vi har fyra spelare som är antagna till det kommande året. Vi kommer att ha NIU-certifierat gymnasium.


Till den kommande säsongen så startar vår första gymnasieutbildning med inriktning för ishockeyspelande tjejer. Vi har fyra spelare som är antagna till det kommande året. Vi har haft tjejer som gått på killarnas hockeygymnasium tidigare men nu har vi en egen för tjejerna. Djurgården är nu en av sex föreningar som har en NIU-certifierad utbildning.
– NIU står för Nationellt godkänd Idrotts Utbildning och innebär att eleverna går ”vanliga” gymnasieprogram men att de har ett ämne som heter Specialidrott på schemat. Till NIU gör eleven två stycken ansökningsprocesser, en idrottslig via Svenska Ishockyeförbundet som går till de föreningar som eleven vill söka och sedan en skolmässig där man har samma antagningskrav som alla de andra eleverna som söker till samma skola, säger Sportchef Nils Ekman.

Det här är ett viktigt steg för att vi ska fortsätta bygga upp damverksamheten som inte har samma grund att stå på i spelarmaterial som herrarna – men det ska vi fortsätta jobba för att utveckla. En viktig aspekt i det hela är att få in matchspel på högsta möjliga nivå för varje spelare. Ju bättre SDHL blir desto svårare blir det att gå rakt in i ligan.
– Det är mycket viktigt för Djurgården att erbjuda NIU av två anledningar. Den första är att det är viktigt för oss som förening att eleverna även satsar (får förutsättningar till en civil karriär) på skola/utbildning då det är ett viktigt första steg i den karriär spelarna oundvikligen kommer ha efter att de slutat elitsatsa på ishockey, fortsätter Nisse.
– För det andra är det viktigt att skolan och ishockey arbetar i symbios i de ”kritiska” gymnasieåren. Syftet är att vi ska göra eleverna till så kompletta ishockeyspelare som möjligt under dessa tre år. Fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt, men skolan och Djurgården ska även få individerna att växa in i ett värld som vuxen. Det innebär att börja ta ansvar, planera sin tid och utveckla sig som människa. Det är svårt för en ung person och vi (Djurgården) vill se till att våra spelare har bästa möjliga förutsättningars att lyckas med det.

Att vi är med i utvecklingen i ett tidigt skede är bra för att behålla kvaliteten och komma in i hur vi vill att man lär sig spela ishockey. Det här är mycket viktigt för den typ av damförening vi vill ha i framtiden.
– Det jag vill säga är att vi är mycket noggranna i vår antagningsprocess. Vi är ett team som analyserar och följer upp varje aktuell spelare. Vi har en anställa scout som reser runt och tittar på mycket matcher. Vi har många möten som intaget och bjuder in varje spelare som vi är intresserad av för att det skall få pröva på hur det är hos oss. Vi vill också lära känna individen och dess familj. Det räcker inte med att vara en duktig ishockeyspelare.
Nu har vi antagit fyra spelare till vårt första år och hoppas att stommen för vår kommande trupp kommer vara med just de spelarna om några år.
– Jag/Djurgården är mycket stolta över de spelare vi antagit. De har alla stor potential och bra möjligheter till fantastiska ishockeykarriärer. Vi har inte antagit dem bara för vad de är, utan mycket för vad vi tror de kommer bli. De är alla duktiga ishockeyspelare och drivna individer. Vi har påbörjat en lång och hård resa tillsammans, säger KG. – Det här är en del i strategin. Inte vill vi bara ha ett starkt representationslag, utan vill också bygga framtiden i vår egen organisation, säger KG Stoppel vice VD i Djurgården.

För Ekman som meddelade i höstas att han lämnar över stafettpinnen efter den här säsongen blir det här det sista han gör, något som givet är med blandade känslor.
– Det känns vemodigt. Jag har lagt ned så mycket i detta och jag är stolt över vart organisationen befinner sig jämfört med vad vi var när vi startade. Det är rätt tid för mig att kliva av och jag tror att de personerna som finns på plats och kommer ta vid där jag sluttar kommer att göra ett ännu bättre jobb än vad jag gjort. Jag har varit med och byggt något bestående och bra, säger Nils Ekman.

Intagna:
Selma Tyreskog - Back
Lova Blom - Forward
Maria Lindberg - Forward
Julia Törnblom - Forward