David Bernhardt tar mer plats
Publicerad: 2017-11-23
Nyhet
Backen Bernhardt har tagit och fått ett större ansvar den här säsongen. Istiden är ökad med fyra minuter och han trivs med utvecklingen. – Jag känner att tränarna tror på mig och mitt självförtroende växer hela tiden.

Förra säsongen snittade David Bernhardt 9.45 per match från sin backplats. Den här säsongen ligger siffrorna just nu på 13.43. Det är nästan fyra minuter mer speltid per match.
– Tycker det har varit en bra säsong. Jag känner att tränarna ger mig chanser och mitt självförtroende ökar hela tiden. Gör jag fel så är det bara att göra om och göra rätt. De tror på mig.

För David är just förtroendet en viktig del för hur hans spel utvecklats. Han bygger mycket av sitt spel på mod – att våga göra saker i pressade lägen.
– Man kan gå ut och spela lite mer vågat än vad man gör i andra klubbar kanske. Helst ska man inte bara slänga iväg pucken. Man ska våga hålla i och göra den första gubben om han kommer. Våga slå den öppnande passningen., säger David om spelmod.

Att det har blivit mer speltid trivs han med och vill vara en ännu mer aktiv del i det offensiva spelet. Han vill ta ett större ansvar i powerplay.
– Jag har min styrka i det offensiva spelet men har blivit bättre i det defensiva den här säsongen. Jag ska vara med och göra poäng även om det bara blivit två assist i år. Målen kommer det gäller bara att inte tänka på det, säger han.

David ser fram emot kvällens match och tycker att det är bra att en del av de skadade spelarna kommer tillbaka för att det ökar konkurrensen i truppen så alla höjer sig ett litet snäpp till.
– Läget är bra och det är bra snack i omklädningsrummet. Vi har en bra känsla i laget.

Ikväll möter vi HV71 på bortais innan vi tar emot Rögle på Hovet nu på lördag klockan 18:00. Biljett dit finns här.

Mattias Lönngren