• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan

Laget 2010/11 - så ser truppen ut

3 maj 2010 12:00

Djurgården Hockeys lagbygge är i full gång inför säsongen 2010/11. Vi har pratat med sportchef Janne Järlefelt och fått besked om vilka spelare som har kontrakt.


Djurgården Hockeys lagbygge är i full gång inför säsongen 2010/11. Vi har pratat med sportchef Janne Järlefelt och fått besked om vilka spelare som har kontrakt.

NHL-avtalet
En sak som påverkar lagbygget, och som är nytt för i år, är att det finns ett NHL-avtal som reglerar övergångar mellan Elitserien och NHL. Avtalet innebär kortfattat att Djurgården får ersättning för alla spelare som går från klubben till NHL, oavsett om de har kontrakt eller inte. Avtalet innebär också att spelare som har kontrakt kan välja att lämna klubben fram till och med den 15 juni. Spelare som väljs i NHL-draften i slutet av juni kan dock lämna Djurgården för spel i NHL ända fram till den 15 augusti.

Målvakter
Gustaf Wesslau
Mark Owuya

Kontraktet löper ut: Stefan Ridderwall
Förluster: -

? Vi får återkomma senare med mer information om målvaktsfrågan. Både Gustaf och Stefan har fått förfrågningar från NHL, så just nu vet vi inte hur målvaktssituationen ser ut nästa säsong, säger Djurgården Hockeys sportchef Janne Järlefelt.

Backar
David Printz
Andreas Holmqvist
Alexander Deilert
Marcus Ragnarsson
Oscar Eklund
Kyle Klubertanz
Kim Lennhammer (ny från Djurgården Hockey J20)

Kontraktet löper ut: -
Förluster: Timmy Pettersson (Severstal Cherepovets)

? Vi försökte behålla så många av våra backar som möjligt och lyckades bra med det. Den enda som lämnar klubben är Timmy Pettersson, som efter en lång Elitseriekarriär provar lyckan i KHL, en chans han verkligen förtjänar. Vi ska ha in en riktigt bra back till och det arbetet pågår. Tyvärr tackade Daniel Tjärnqvist nej förra veckan och bestämde sig för ett år till i Ryssland, säger Janne Järlefelt.

Forwards
Kristofer Ottosson
Nichlas Falk*
Mathias Tjärnqvist
Jimmie Ölvestad
Christian Eklund
Tim Eriksson
Patrick Cehlin
Marcus Krüger
Jacob Josefson
Daniel Brodin
Arvid Strömberg (ny från Djurgården Hockey J20)
Stefan Söder (ny från Djurgården Hockey J20)
John Norman (ny från Djurgården Hockey J20)

? Precis som den här säsongen kommer vi att ha många unga, hungriga forwards i laget. Nästa säsong har Arvid Strömberg, Stefan Söder och John Norman fått kontrakt, sedan får deras utveckling avgöra i vilken utsträckning de spelar i A-laget, J20-laget eller hyrs ut till en Allsvensk klubb. Flera av nyckelspelarna hade redan kontrakt över nästa säsong eller har förlängt sina kontrakt, något vi givetvis är mycket nöjda med. Vi saknar två stycken forwards till förstakedjan innan vi är klara med forwardssidan, och det är aktuellt med både kontraktsförlängningar och nyförvärv på de platserna, säger Janne Järlefelt.

Kontraktet löper ut: Marcus Nilson
Förluster: Michael Holmqvist (Linköpings HC), Andreas Engqvist (Montreal Canadiens), Henrik Eriksson (Mora IK), Nicklas Danielsson (Modo Hockey), Carl Gustafsson (ny klubb ej klar), Mike Zigomanis (ny klubb ej klar)

* Nichlas Falk står uppsatt som forward, men det hindrar givetvis inte tränarna från att använda honom som back om behovet finns.