Djurgården utökar forwardsidan
Publicerad: 2018-08-13
Dam
Vi har gjort klart med en forward som efter lördagens träningsmatch mot Göta Traneberg skrev på för ett år. Patricia Aphrem kommer tidigare från spel i Södertälje och ser fram emot att få tillhöra Djurgården. "Det är en väldigt proffsig organisation", säger hon.

Patricia Aphrem är född och uppvuxen i Södertälje där hon spelat hockey de senast 12 åren. Vid sidan om jobbar hon som resurslärare och driver sitt eget klädmärke. Nu ska hon axla rollen som spelare i högstaligan någon hon ser fram emot med tillförsikt.
– Det känns väldigt bra. Det är en jättebra laganda och Djurgården i sig är en bra organisation, väldigt proffsig. Tycker också med den ambitionen som tjejerna har kommer vi som lag kunna ta oss långt fram, dit vi vill.

Förra säsongen stod hon för 8 poäng på 24 matcher för sitt dåvarande Södertälje. Nu hoppas hon kunna bidra med sin snabbhet.
– Jag är en snabb spelare med snabb skridskoåkning och gillar att hålla puck. Kommer bidra med att alltid göra mitt bästa och ta laget dit vi vill ta oss. Jag kommer alltid vara en lagspelare, laget före jaget.

Sportchefen Nils Ekman har bara gott att säga om Patricias målmedvetenhet.
– Patricia blev inbjuden somt tryoutspelare i april och har tränat väldigt hårt och målmedvetet och visat varje dag att hon gör sitt bästa och fortsätter att utvecklas. Tränarna tror att de kommer kunna fortsätta att utveckla henne till en ännu bättre hockeyspelare. Hon kommer bidra med hårt jobb och är en jättebra skridskoåkare.

Vad har du för förväntningar på att spela i högsta ligan?
– De är höga. Allt kommer gå mycket snabbare och går i ett helt annat tempo än vad jag är van vid. Kommer dessutom spela i ett lag som är i toppen så det kommer bli bra träning samt att få konkurrera med de bästa spelarna. Blir nog en tuff men jättebra säsong.

Givet att Luleå är mästarna är det också laget som Aphrem ser mest fram emot att möta.
– Ska bli intressant att möta dem och inte bara se hur dem spelar.

När kommer första målet signerat dig?
– Helst i lördags, men så fort som möjligt.

Angelica Lindeberg