Strandberg sköt DIF till vinst
Publicerad: 2019-02-23
Matchrapport
Det blev en tuff drabbning mellan två jämna lag och matchen blev spännande in i sista sekund. Djurgården var det tyngsta laget idag och slutresultatet blev 2-3. Målskyttarna i DIF var Emil Bemström, Jakob Lilja och Sebastian Strandberg.

Under lördagen reste Djurgården till Linköping för grundseriens sista match mot tabellelvan. Det blev en svajig inledning på matchen där de båda lagen turades om att ha långa, heta anfall.

Robert Ohlsson har gjort en del rotation i kedjorna och det bar frukt tidigt i matchen. Efter ett svettigt anfall av Linköping vände bröderna Davidsson och Emil Bemström på steken och strax därefter hade Djurgården tagit ledningen. Pucken lades enkelt på mål av Emil Bemström och tog en lurig väg genom målramen och in.

Matchens första utvisning kom att drabba Djurgården och det var två minuter under hård press, men boxen släppte inte fram en enda puck till Robin Jensen i målet. Stockholmarna försvarade sig väl och utvisningen var snabbt ett minne blott. Linköping växte in i perioden ordentligt och pressade tillbaka DIF under långa sekvenser av perioden.

Men trots en hård press skulle det inte släppas in något mål bakåt, Robin Jensen fick god hjälp av sina försvarare men stod ensam mot motståndarna när Linköping bjöds på ett friläge i slutet av perioden. Jensen – Linköping 1-0, pucken höll sig på rätt sida av mållinjen.

Kvitterat till 2-2

Tidigt i den andra perioden fick Hank the tank ta emot en ful smäll och Linköpingsspelaren fick åka och duscha. Under det fem minuter långa numerärt överläget kom en puck att hamna i mål men som dessvärre snabbt dömdes bort på grund av spel med hög klubba. Linköping hade hittat ett effektivt sätt att pressa tillbaka Djurgården och gästerna fick jobba hårt för att freda målet.

Efter att Linköping blivit fulltaliga igen blev det återigen en svettig kamp om att hålla tätt bakåt och tillslut fick Djurgården se sig överlistade. Linköping hittade först till en kvittering och tog tätt därefter ledningen till 2-1.

Efter 2-1 spelade DIF upp sig rejält och spelet blev jämnare fördelat över zonerna. Djurgården låg på hårt och gav inte mycket yta till hemmalaget, spelförbättringen gav snabbt en belöning. Daniel Brodin stod bakom målet när han fick fram pucken till Jakob Lilja som störtade mot mål och la upp pucken i nättaket. Snabb replik på Linköpings dubbla mål vilket gav Järnkaminerna ytterligare energi att pressa framåt. Spelet på isen var tight och jämt, vilket gav publiken en oerhört spännande match som svängde snabbt mellan hopp och förtvivlan.

Vinst efter mål av Strandberg

Den tredje perioden skiljde sig inte mycket från de två tidigare och spelet fortsatte vara lika energiskt och tight. Hemmalaget hade ett knappt spelövertag och fick till något längre anfall än DIF men tog sig inte närmre mål för det. Det var regelmässigt korrekt spel på isen och därför tickade klockan iväg snabbt och temperaturen höjdes på isen såväl som på läktaren i takt med klockan.

Periodens stora händelse var en riktig bröstvärmare på Jonathan Davidsson och Jesper Pettersson var snabb på att stå upp för sin lagkamrat. #37 rök ihop med motståndaren och resultatet blev matchstraff på båda spelarna. Matchen fick ett längre avbrott innan allt var utrett och efter att pucken var släppt var spelet direkt lika spännande igen.

Allt var en tävling på isen som ingen av lagen ville ge upp och känslan var att nästa mål skulle vara avgörande. Därför var det extra skönt när det var Djurgårdarna på läktaren som fick sjunga för mål. Daniel Brodin och Sebastian Strandberg turades om med pucken i ett vackert samarbete innan den sistnämnda dundrade in pucken i mål.

I slutminuterna av perioden tog Linköping timeout men det var inget som skulle kunna rädda matchen. Under två oerhört spännande avslutningsminuter var det Djurgården som krigade bäst och plockade med sig tre poäng hem till Stockholm.