Förlust igen mot serieledarna
Publicerad: 2020-01-18
Dam
Returmöte mot serieledarna väntade när HV71 var på besök igen och resultatet skrevs till 6-2 och ytterligare en förlust mot serieledarna.

Vi drog på oss en tidig utvisning som gjorde att vi fick testa på boxplay och det blev mindre lyckosamt när HV71 utnyttjade det numerära överläget och tog ledningen i matchen.

Ett par minuter senare drog vi på oss ytterligare en utvisning och fick en andra chans på oss att bättre boxplaystatistiken. Lovisa Berndtsson som för kvällen stod i mål lyckades med en snygg sidoförflyttning göra en snygg räddning.

Med chanser åt båda hållen blev det ändock HV som utökade ledningen i matchen och kunde till pausvila ha tvåmålsledning mot vårt 0.

Tidigt powerplay för oss och en bra chans att utöka ledningen något det inte blev något med. Istället var det gästerna som hade möjligheten men som lyckligtvis inte lyckades. Ca 8 minuter in i andra perioden var det helt enkelt dags för en timeout signerad Djurgården i ett försök att få upp spelet.

Med drygt tre minuter kvar blir det återigen HV utöka ledningen till 3-0.

Det var en tredjeperiod med möjligheter att göra mål när vi fick med oss ett par utvisningar. Det var dock inte i numerärt överläge första målet för nya huvudtränaren skulle komma, men med fem minuter kvar kom reduceringen signerat Dominiqe Kemer. Inte ens minuten senare skulle också ytterligare reducering komma, signerat Jennifer Wakefield.

Hoppet tändes en gnista och plötsligt blev det som såg ut som hopplöst fall blev till match. Med tre minuter kvar av matchen plockade vi målvakten i ett försök att få till en tredje reducering men det blev istället HV som utökade i tom kasse till 5-2.

Det skulle dock inte bli slutresultatet som skulle komma att sluta skrivas till 6-2 när HV punkterade matchen med drygt 20 sekunder kvar.

Imorgon blir det nya tag när vi tar emot Göteborg HC på Hovet med start klockan 13.00.