• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Debut efter omvägar

4 november 2017 14:20
Nyhet

Mot Färjestad i fredags satt 18-årige Erik Valli Walterholm på bänken. Idag kliver han rakt in i hetluften. Han leder poängligan i hela J-20 serien med 10 mål och 13 assist. Men Erik har inte tagit den raka vägen till DIF.


Med 23 poäng på 17 matcher är Erik Valli Walterholm en starkt budragande orsak till att Djurgården leder J20-serien. I senaste omgången besegrade vi aik i derbyt med 5-4. Där stod Erik för assist till kvitteringen med 1 minut kvar att spela.

När många av de olika juniorlandslagen har tagits ut i dagarna sker det samtidigt samtidigt som hockeygymnasierna börjar bli fulla. Alla kommer inte få plats i vårt eget gymnasium. Men det betyder inte att man ska ge upp sin dröm.
Erik Valli Walterholm har tagit den långa vägen. Och han har gjort det på ett mycket bra sätt.

Vår radar
– Han var inte på vår radar då. Han stannade kvar i sitt lag SDE och gick på ett vanligt gymnasium. Han hade en stark utveckling och vi ville få över honom i slutet av förra säsongen, säger KG Stoppel vice VD för Djurgården.
– Erik är ett bra exempel. Det finns inte en väg att ta. Alla utvecklas olika och det är viktigt att poängtera att de som är senare i utvecklingen också kan lyckas.

Vi har en bra dialog med klubbarna runt om i Stockholm. Det är alltid några spelare med kraftig utveckling lite senare. – Klubbarna har bra verksamhet i området så det ska man inte glömma bort. Vi har bra koll på dem under deras matcher och sen möter vi alla också under säsongen, säger KG.

Utökar
Samtidigt utökar vi nu våra samarbeten. Vi har i tio års tid jobbat med Sjölins Gymnasium, något som vi fortsätter med. Men vi startar också möjlighet att gå på Kunskapsgymnasiet samtidigt som man är med i vår hockeyutbildning.
– Vi vill ge fler möjligheter att kombinera hockeyn med olika program och inriktningar, säger KG.
– Vi har även ansökt om certifieriing för att stara ett hockeygymnasium för tjejer. Det är ett viktigt steg för att vi ska kunna växa och utveckla damhockeyn. Spelarna ska ha möjlighet att utvecklas i närmiljön, avslutar KF Stoppel.

Lycka till i kvällens match Erik Valli Walterholm.