Nils Ekman tvingas vila från hockeyn

28 december 2010 18:00

Nils Ekman vaknade upp på måndag morgon med huvudvärk, domningar i ena kroppshalvan och balansstörningar. Nu tvingas han vila från hockeyn i minst tre månader.


Nils Ekman finns tyvärr inte med i kvällens laguppställning mot Södertälje SK i AXA Sportcenter. Nisse vaknade på måndagsmorgonen, dagen efter matchen mot Skellefteå AIK, med huvudvärk, domningar i ena kroppshalvan och balansstörningar.

Han insåg direkt att det inte stod rätt till och fördes i ambulans till sjukhus. Där genomfördes en rad olika undersökningar och en skallröntgen visade en förändring i ett blodkärl, vilket i sin tur påverkat den neurologiska funktionen. Nisse har hela tiden varit vid medvetande och via telefon kunnat lämna information till vårt medicinska team.

Nu väntar en period med strikt vila och återhämtning. Vår förhoppning är att alla respekterar detta och inte jagar honom för besked. Det viktiga nu är att Nisse kommer upp på benen igen och hem till familjen och när han kommer tillbaka till laget är en senare fråga som det nu är för tidigt att spekulera i, men de närmaste tre månaderna är hockey inte att tänka på.