Sen vändning gav oss segern
Publicerad: 2021-02-20
Matchrapport
Fruktansvärt skön seger i Luleå när vi vände matchen i den tredje perioden och vann med 5-4 efter full tid. Ryan Stoa gjorde sitt första mål för säsongen och stod för en riktigt bra insats.

Vi såg hungriga ut och spelarna startade matchen med tre poäng i sikte. Det blev dock en väldigt svettig inledning när både Niclas Bergfors och Tom Wandell visades ut tidigt i perioden och Luleå matade med skott i 5mot3-spelet. Tom Nilsson såg till att hålla gnistan vid liv när han slängde sig för att blocka skott vid varje tillfälle han fick. Det gav en energiboost till de andra killarna i laget och trots att Luleå till slut lyckades göra 1-0 i sitt powerplay-spel så var det vi som hade ställt in oss på att jaga och kämpa till varje pris. Mot slutet av perioden var det vår tur att spela powerplay och då slog Kalle Östman till med ett distinkt dragskott i gubbhörnet. 1-1 efter den första perioden.

Andra perioden var det Luleå som var mer påslagna och spelade bättre men det tog nästan halva perioden innan de återtagit ledning. 2-1 kom i en spelvändning där Luleå hittade en spelare helt fri vid den bortre stolpen. Ryan Stoa däremot! Han lät inte Luleå spelarna fira särskilt länge, utan han klev fram och vispade in sitt första mål för säsongen! Otroligt skönt för honom personligen att göra mål igen och otroligt viktigt för oss att han har kommit igång med målskyttet igen. Mot slutet av perioden gjorde Luleå tyvärr två snabba mål som såg alldeles för enkelt ut för att man inte skulle sucka uppgivet. 4-2 till Luleå efter två perioder.

Inför den sista perioden och med de avslutande minutrarna från den andra i färskt minne så undrade man inte ifall att den här matchen redan var uppgiven. Så var inte fallet! Bara efter en minuts spel åkte sig Michael Haga fri, läckert framspelad av Manuel Ågren. Haga gjorde en fräck liten lyftning och pucken landade perfekt i krysset. 4-3 och jakten var igång på nytt! Med bara 10 minuter kvar på matchen så tog sig Tobias Ekberg djupt ner i offensiv zon och avlöste ett skott i linje med den förlängda mållinjen. Pucken tog på målvaktens benskydd och studsade in i nät! 4-4, vi hade kvitterat. Vi startade en stark forcering för att även kunna göra 5-4 men Luleå var först framme med flertalet farliga chanser. Samtidigt växlade Niklas Svedberg upp sitt spel och räddade oss när vi behövde det som mest. När vi fick tillbaka pucken var vi snabbt inne framför Luleås målbur och Tom Wandell kunde skyffla in det förlösande 5-4-målet! Luleå gav det ett försök att kvitterar men försvaret stod upp bra och när slutsignalen gick hade vi vunnit och kan ta med alla tre poäng hem igen!