Försvararen Maddie Posick till Djurgården
Publicerad: 2022-05-04
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor stolthet Maddie Posick till föreningen. Försvararen ansluter från collegespel vid University of Wisconsin och har skrivit på ett kontrakt med damlaget som sträcker sig över 1+1 år.

– Maddie har varit på gång under en längre tid, men vi har varit tvungna att vänta på att hon skulle spela färdigt sin säsong. Nu är allt klart och Maddie är enormt laddad och ser verkligen fram emot utmaningen att spela i Europa, med allt vad det innebär, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Maddie Posick, 22 år, är klar för spel i Djurgårdens damlag. Amerikanskan är uppvuxen i Stoughton, Wisconsin, och har även fått sin hockeyfostran i delstaten. De senaste fem säsongerna har Maddie spelat collegehockey vid University of Wisconsin och hon har där samlat på sig 134 matcher.

Bland försvararens främsta egenskaper finns skottet samt den fysiska styrkan, som hon använder i spelet framför mål. Sportchef Schillgard berättar att man varit i nära kontakt med tidigare tränare, som vittnar om en spelare med ett stort engagemang och härligt driv. Avtalet med Djurgården är skrivet på 1+1 år och Maddie Posick tar därmed en av backplatserna i damtruppen.

– Maddie blir nästa spelare som kommer hit från Wisconsins college, vilket känns tryggt för oss då vi har väldigt bra erfarenhet av spelare från deras organisation. Även om Maddie är back har hon spelat en del som forward i år, då laget haft en del skador. Det ser vi bara som ett plus och hon är en stark skridskoåkare med ett bra driv i spelet, förklarar Schillgard.

Djurgården Hockey