Östlund: "Tufft lag att möta"
Publicerad: 2018-09-22
Dam
I helgen väntar en match för damerna och det på hemmaplan när Leksand gästar Hovet. Julia Östlund entrade säsongen i helgen som var och inledde starkt. "Jättekul att göra mål", säger Östlund.

Tre matcher har hunnits spela där det tyvärr blivit förlust samtliga, något Julia Östlund inte tycker förklarar matchbilden.
– Jag tycker inte resultatet riktigt speglar matcherna och det är viktigt att vi håller huvudet högt och går in imorgon till 110%.

– Vi har bra chanser men vi måste bli bättre på att ta vara på dem, och vi ska fortsätta flytta pucken och använda oss av alla på planen så kommer de resultaten vi vill ha.

Östlund som inte spelade försäsongscupen i Trollhättan eller premiärmatchen på Hovet steg in i nya säsongen så sent som i lördags mot Modo och hon inledde starkt.
– Det känns bra, otroligt kul att säsongen är igång. Kroppen känns bra och jag njuter varje gång jag går ut på isen. Sedan är det såklart jättekul att göra mål och bidra till laget men för mig spelar det ingen roll vem som gör mål.

"Inte bara skjuta för att skjuta"

Lagen som möttes för bara några veckor sedan ska nu mötas igen, denna gång är det poäng på spel. Östlund som såg de matcherna från båset tycker att Leksand steppat upp ett steg denna säsong.
– Vi vet från tidigare matcher att Leksand är ett tuff lag att möta, de har bra fart och jobbar alltid hårt. De har ett bättre lag i år då de fått in lite nya spelare så det är viktigt att vi är med från att pucken släpps.

Hur har snacket gått i veckan inför morgondagens drabbning?
– Fokus ligger på att bli mer hungriga på mål och inte bara skjuta för att skjuta, utan vilja göra allt för att pucken ska gå in.

Nedsläpp 16.30 och entré 18. Kan du inte se den på plats går matchen att se här.

Angelica Lindeberg