Formstarkt Örebro kommer till Hovet
Publicerad: 2017-10-24
Inför match
Toppmöte väntar på Hovet när Djurgården jagar revansch efter förra veckans strafförluster. Ikväll gästar Örebro och matchen startar 19.00. Här kommer lite fakta att ha med sig inför kvällen.

Vi har varit på en liten bortaturné som slutat med två poäng efter två förluster på straffar. Nu kommer vi hem till Hovet där vi har varit starka den här säsongen - något vi vill fortsätta vara.
11 poäng av 15 möjliga. Bara en förlust under ordinarie tid.
18 gjorda mål och 10 insläppta. Det är målrikt när vi spelar på Hovet.
Örebro är inne i ett stim. De startade säsongen dåligt men har nu radat upp segrar - sex på de senaste sju matcherna. Senast tog de en trea hemma mot Fäjestad efter ett avgörande med 40 sekunder kvar att spela.
Örebro har lika många segrar som förluster på bortais - tre.

Mer om lagen:

Båda lagen har tagit 20 poäng så här långt denna säsong. Örebro har tredjeplatsen i tabellen med en något vassare målskillnad på 31-20 mot våra 33-24 som ger fjärdeplatsen.

Örebro har två segrar i ryggen inför ikväll. Senast vann laget hemma mot serieledande Färjestad med 3-2.

Djurgården har gjort första målet i 6 av de 11 matcher vi spelat denna säsong medan Örebro gjort det vid 7 tillfällen.

Med vinst i 52.83 procent av nedsläppen så här långt är Djurgården bäst i tekningsstatistiken. Örebro är på tolfte plats i samma statistik med 47.74 procent.

Örebros bäste spelare poängmässigt denna säsong heter Marcus Weinstock som gjort 10 (3+7) poäng på 11 matcher. I Djurgården toppar René Bourque fortsatt med 10 (6+4).

Andreas Engqvist har gjort 9 (5+4) poäng denna säsong och är den anfallare som får näst mest istid i SHL med 20.28 minuter istid i snitt per match. Även kedjekamraterna Patrik Lundh (20:02) och René Bourque (19:38) ryms bland de fem anfallarna som får mest istid i SHL.

Axel Jonsson-Fjällby blev igår uttagen till Juniorkronorna.

Alexander Urbom tränade för fullt med laget igen igår.

Kom och se sprakande hockey när Örebro gästar Mesta Mästarna.
Biljetter

Robbie Ericsson/Joel Widerberg/Mattias Lönngren