Finalisterna i kategorin Mest värdefulle spelare i SHL Awards 2018
Publicerad: 2018-04-16
Nyhet
SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Mest värdefulle spelare.

Adam Reideborn, Djurgården Hockey

Adam Reideborn har i år svarat för sin bästa säsong på seniornivå och har räddat sitt Djurgården många gånger med en hel del svettiga och vassa räddningar. 26-åringen vann dessutom målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,70 och släppte endast in 1,58 mål per match.

Stockholmsfödde Reideborn gjorde i år sin fjärde SHL-säsong, den andra i Djurgården. Målvakten har tidigare representerat MODO Hockey men tillhörde Djurgårdens organisation under 2012-2014, när klubben spelade i HockeyAllsvenskan.

Ryan Lasch, Frölunda Indians

Ryan Lasch gjorde comeback i Frölunda denna säsong efter en kortare sejour i SC Bern. Amerikanen svarade i år för sin poängbästa säsong i SHL.

Efter 52 omgångar toppade Ryan Lasch Frölundas interna poänliga med tolv poäng ner till Victor Olofsson på andra platsen. 31-åringens 55 poäng räckte till en andraplats i SHL:s poängliga. Amerikanen har varit en viktig kugge i göteborgarnas powerplay och svarade för 34 poäng i den spelformen. Han var dessutom en av spelarna som snittade mest istid i numerärt överläge.

Elias Pettersson, Växjö Lakers

Elias Pettersson har varit en viktig spelare i Växjö denna säsong. När serien avslutades hade den unge talangen svarat för 56 poäng och vunnit poängligan för hela SHL - i sin första SHL-säsong.

Förutom att vara den poängbästa spelaren i Växjö har 19-åringen bäst plus/minus, Elias Pettersson har på 44 matcher varit inne på 39 mål framåt och tolv bakåt. Han har dessutom, tillsammans med Andrew Calof, svarat för flest matchavgörande mål - sex stycken.

Djurgården Hockey